27/9 JAN JOHANSEN ÄR MED OCH UTMANAR

Caroline af Ugglas behåller förstaplatsen, Jessica Andersson avancerar till andra och Lars Winnerbäck och Miss Li kliver upp till tredje. Även Malena Ernman verkar vilja tillbaka upp till toppen, hennes ”Min plats på jorden” avancerar till fjärdeplatsen. BWO blev veckans enda nykomlingar (på åttondeplatsen) medan Sarah Dawn Finer fick lämna listan efter 23 veckor med ”Moving On”.

Bland veckans utmanare märktes t ex danbandet Blender, snart aktuella även i Dansbandskampen. Kapellmästare Lars Lundberg kommenterar det nya uppsvinget för dansband så här;

- Det har verkligen förändrats under senare år. Dansbandsmusik har blivit inne igen. Jag tror att många länge var lite rädda för att dansbandsbranschen ansågs töntig, men det kan jag verkligen intyga att den inte är!

Blender som för övrigt räknas till ett av de moderna och popinfluerade dansbanden.

Susanne Alfvengren, David Urwitz och Lili & Susie är också med och utmanar liksom schlagerveteranen Jan Johansen;

-  Jag kan fortfarande inte visa mig på en scen utan att publiken kräver att jag ska sjunga ”Se på mig”. Jag skickar fortfarande in bidrag till melodifestivalen, men annars satsar jag på min nya skiva och jag jobbar en hel del i både Finland och Norge, avslöjade Johansen i programmet.

"Fri" heter Jan Johansens senaste singel. Jan som dessutom blev den allra sista utmanaren som har nummer 5 – från nästa vecka går vi ju ned till 3 utmanare i varje program. Vi hoppas att det ska innebära mer rörlighet på listan och att det ska bli lättare att komma in på Svensktoppen.

Vi får se hur det blir med det – hörs igen!

/Carolina