Martin Stenmarck

STENMARCK NY PÅ LISTAN, EUROPE OCH LARZ-KRISTERZ UTMANAR

Martin Stenmarck blev veckans enda nykomling. Han gick rakt in på Svensktoppens sjätteplats med nya ”1000 Nålar”. I toppen oförändrat, af Ugglas kvar på förstaplatsen men Lars Winnerbäck och Miss Li närmar sig.

Bland veckans utmanare märks Europe som gjort stor comeback med sitt senaste album.

- Det är fortfarande lika roligt att vara rockstjärna idag som på 80-talet, faktum är att det nog är roligare. Vi är ju gamla kompisar i bandet och vi har hållit ihop ända sen tonåren. Dessutom känns det extra bra nu eftersom vi upplever det som att vi får en annan respekt från branschen än tidigare, kommenterade Joey Tempest i programmet.

Skulle Europe gå in med sin nya ”New Love in town” så blir det debut för bandet på Svensktoppen, under deras förra storhetstid var det ju inte tillåtet med engelska låtar på listan.

Nanne Grönvall fick ytterligare en omtest den här veckan för sin ”Otacksamhet”, medan killarna med branschens vidaste byxben, Larz-Kristerz är nya utmanare.

-  På nya singeln sjunger vi om Monte Carlo, det är en buggvänlig låt som vi hoppas ska gå hem i stugorna, berättade Peter Larsson. Han redde också en gång för all ut vem eller vad ”Larz-Kristerz” egentligen är;

- Det är faktiskt ingen speciell person, vi tyckte bara att det var ett bra namn på ett dansband!

Vem vinner, vem försvinner från listan? Ja, det får vi som vanligt veta 11.03 på söndag!

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".