Lars Winnerbäck.

Mycket Winnerbäck på Svensktoppen -25/10

Lars Winnerbäck börjar inte bara närma sig ettan Caroline af Ugglas (det skiljer nu bara 27 poäng dem emellan) utan han och Miss Li gick dessutom den här veckan om Peter Jöback på Svensktoppens rekordlista.

”Guldet blev till sand” har länge legat trea med sina 110 veckor, men nu är ”Om du lämnade mig nu” uppe i hela 111 veckor.

Ingen ordning på Winnerbäck

Dessutom är Winnerbäck en av veckans utmanare med sin senaste singel ”Jag får liksom ingen ordning”.

- Den är annorlunda mot vad jag gjort tidigare. Jag var trött på akustiska gitarrer, här har vi istället elgitarrer och syntar, något som jag aldrig jobbat med tidigare. Jag ville bryta lite regler, det känns befriande! Berättar Lars Winnerbäck i programmet.

Vissångerska utmanar

Bland veckans utmanare märks också vissångerskan Sofia Karlsson med sin ”Visa från Kåkbrinken” och BWO med ”Rise to the Occasion”.

- Det är en positiv kärlekslåt, analyserar Alexander Bard som är med på telefon från Tel Aviv.

Bäbisar på gång för BWO

Snart är det någon som får pröva på familjelivet. Sångaren Martin Rolinski i BWO ska snart bli pappa.

- Ja, det har varit mycket profylaxkurser nu, men det sköter Martin vid sidan av, så det påverkar inte BWO.

Engelskt på listan

Dessutom debuterade Europe på Svensktoppen den här veckan med sin ”New Love in Town. Under deras förra storhetstid var det ju inte tillåtet med låtar på engelska på Svensktoppen.

Internationellt även på veckans sjätteplats där vi hittar ”Larz-Kristerz” som blev veckans högsta nykomlingar med ”Monte Carlo”.

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".