1/11: Europe klättrar, dubbelt upp för Winnerbäck och af Ugglas kvar i topp

Lars Winnerbäck blev veckans enda nykomling med sin nya singel ”Jag får liksom ingen ordning” och det innebär också att han nu har två låtar på listan, eftersom ”Om du lämnade mig nu” behåller andraplatsen även den här veckan.

Caroline af Ugglas kvar i topp med sin ”Vi blundar” medan Europe står för veckans högsta kliv upppåt, från nionde till sjätteplatsen med ”New Love in Town”. Malena Ernman avancerade också uppåt, hon vände sin nedåtgående trend med ”Min plats på jorden” genom att ta sig från åttonde till femteplatsen.

Bland veckans utmanare märks till exempel Eva Eastwood och Christer Sjögren. Den senare aktuell med ”Ge oss år tillbaka”, som har en ganska ovanlig bakgrund.

-  Den är skriven av en 81-årig dam vid namn Marianne Karlsson som skrev texten efter ett bråk med sin son. Sen försonades de och sonen tonsatte hennes text – en riktig solskenshistoria! berättade Sjögren i programmet.

Takida – som blev årets nykomlingar på Svensktoppen 2008 – finns också med bland utmanarna:

-  Jag tror inte att framgångarna påverkat oss så mycket, men det är klart det märks genom att vi har fler spelningar och att man oftare får höra sin musik på radion – det är kul! konstaterar Mattias Larsson, gitarrist i Takida.

Förra veckans utmanare BWO med ”Rise to the Occasion” och Sofia Karlsson med ”Visa från Kåkbrinken” lyckades dock inte ta sig in på listan.

Och hur juryn har röstat den här veckan – det får vi som vanligt höra på söndag 11.03.

Vi hörs då!

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista