1 av 3
Malena Ernman är Caroline af Ugglas i hasorna. Striden om placeringarna i topp på Svensktoppen är inte nådig.
2 av 3
Vilken låt blir nästa långkörare på Svensktoppen. Rösta du med!
3 av 3

15/11: Caroline, se upp för Malena - men du kan pusta ut Amanda

Kvinnorna dominerar just nu på Svensktoppen – kan det ha något samband med att ”Du är min man” lämnade listan? Nej, antagligen inte. Men tack för alla mail och reaktioner till redaktionen på den omskakande nyheten!

Men, nu är det dags att gå vidare – BAO kommer säkert tillbaka med nya låtar på Svensktoppen. Och tillbaka med nytt material är även Amanda Jenssen, som blev veckans enda nykomling.

Amandas senaste singel ”Happyland” gick rakt in på sjundeplatsen och hennes andra låt ”Greetings from Space” ligger kvar på listans fjärdeplats. Förra veckan uttryckte ju Amanda sin oro för att den nya låten skulle knuffa ut den gamla, men nu kan du alltså pusta ut Amanda!

Hemma hos Caroline af Ugglas finns det dock anledning till oro – för den forna Melodifestivalkonkurrenten Malena Ernman har plötsligt fått ny vind i seglen, eller i alla fall hennes ”Min plats på jorden” som nu oväntat rusar uppför listan. Tvåa den här veckan, 31 poäng efter af Ugglas.

Uppåt även för Christer Sjögren som står för veckans största kliv – från sjunde till tredjeplatsen med ”Ge oss år tillbaka”.

Bland veckans utmanare hittar vi Kent med sin nya ”Töntarna” och Andreas Johnson som med ”Escape” bjuder på ett första smakprov från kommande albumet. Även Elin Ruth Sigvardsson prövar lyckan den här veckan som utmanare med låten ”Bang”. Elin Ruth som har en ovanlig (i alla fall i artistkretsar) passion;

- Jag älskar fåglar! När jag var liten kunde jag till och med tämja småfåglar och under somrarna ute på landet umgicks jag med dem. Därför har jag döpt mitt senaste album till ”Cookato Friends” (Kakaduans Vänner, reds anmärkning).

Djurvänner och alla ni andra är välkomna att följa utvecklingen på Svensktoppen nästa söndag.

Vi hörs som vanligt 11.03!

/Carolina.

PS. Var gärna med och rösta här på sidan om vilken låt som du tror blir den nya långköraren på Svensktoppen!

Fråga

Till omröstning:

1. Om du lämnade mig nu – Lars Winnerbäck & Miss Li, som redan passerat tvåårs-strecket.

2. Greetings from Space – Amanda Jenssen, juryfavoriten som är uppe i 40 veckor.

3. Töntarna – Kent, ansedda som Sveriges största rockband, men är de lika stora i Svensktoppskretsar?

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".