1 av 4
Malena & Carolina på väg från arenan i Moskva i Eurovison song contest precis efter att hon har fått veta att hon gått vidare till semifinalen. Foto: Kajsa Lindh/SR
2 av 4
Erik Hassle - även känd för sin spektakulära frisyr.
3 av 4
4 av 4

22/11: Malena Ernman - ny etta på Svensktoppen

Efter 10 veckor på listan gick Malena Ernman oväntat upp till förstaplatsen med sin senaste ”Min plats på jorden”.

För det blev verkligen en tvärvändning för låten, som bara för några veckor sen såg ut att vara på väg att trilla ur listan. ”Min plats på jorden” är Malenas andra låt på Svensktoppen och dessutom hennes andra etta, full pott med andra ord!

Malena Ernman om nya placeringen

- Vem vet, kanske är det tack vare att Helen och Benny lämnat listan som det går så bra plötsligt, att jag fått överta deras röster, spekulerar Malena.

Plåster på såret till Caroline

- Javisst känns det fantastiskt. Men jag hoppas bara att Caroline af Ugglas inte blev för ledsen nu när jag petade ned henne.

Men vi har faktiskt en middag inbokad framöver, då ska jag se till att ge henne något extra gott till efterrätt som kompensation, säger Malena.

Sjögren behåller tredjeplatsen

Christer Sjögren och ”Ge oss år tillbaka” behöll tredjeplatsen och gruppen Kent fick en omtest för ”Töntarna”.

Veckans två nya utmanare (utöver Kent) är Melissa Horn och Erik Hassle, den senare även känd för sitt röda hårsvall.

Erik Hassle med frisyren som signum

- Mitt hår ju krulligt i grunden, men frisyren uppstod när min kompis Lena föreslog att jag skulle spara håret på huvudet men klippa det på sidorna – det blev annorlunda och stort. Den är mitt signum, så nu tar jag ännu bättre hand om den.

Håller tummarna för uppföljaren

Erik har flyttat till London för att hinna med, efter det stora skivkontrakt i England. I Sverige slog han igenom med låten ”Hurtful”, den gick inte in på Svensktoppen. Vi får se hur det går nu för uppföljaren ”Don´t bring flowers after I´m dead”.

- Den handlar om att försöka uppskatta människor medan de lever, men är även tänkt att vara symbolisk, konstaterar Erik.

Veckans utmanare

Ny etta, ”Du är min man” borta efter fem år – det har hänt mycket på Svensktoppen de senaste veckorna –

Missa inte Svensktoppen 11.03 i P4!

/Carolina

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".