1 av 4
Melodyclub tillsammans med Anna Järvinen står för den enda låten med jultema denna veckan på Svenktoppen. Läs mer om våra utmanare här. Foto: Scanpix
2 av 4
Klicka på bilden och se vad som döljer sig bakom denna veckas adventskalenderlucka.
3 av 4
Caj.
4 av 4
Anna.

20/12 Melody Club sticker ut hakan

Förra veckan hade vi jultema bland utmanarna

Svensktoppsjuryn blev inte helt imponerad och röstade bara in E.M.D på listan, som blev veckans enda nykomlingar på sjundeplatsen med "Välkommen Hem". Däremot räckte inte Carolas och Minayas poäng till någon plats på listan.

Den här veckan är det Melody Club som står för julmusiken. Senaste singeln heter ”I don´t believe in angels” och till den bjöd även killarna in sångerskan Anna Järvinen.

Annas sköra röst passade för låten

- Vi kände inte henne innan, men ville ha en sångerska med en skör röst. Anna visade sig vara perfekt för låten, berättar Melody Clubs sångare Kristofer Östergren.

Låten fick han för övrigt inspiration till förra julen, men de spelade in den i somras.

Eftersom studion ligger i källaren fick de stänga ute solen och titta på jul – och vinterbilder.

Melody Club har under hösten haft andra Svensktoppsframgångar med sin "The Only Ones".

Tvillingsjälar och möten

Bland veckans utmanare märks också dansbandsaktuella Zekes (”I ett fönster) och Frida Öhrn och Caj Karlsson i duetten ”Under Stjärnorna”.

Låten handlar om ett möte mellan två personer, tvillingsjälar, som möts för kanske bara en natt. Alltså, inte ett ”One-night-stand”, utan där man träffar en människa och känner att man förstår varandra, förklarade Frida.

Förändringar i toppstriden

Malena är kvar i topp med ”Min plats på jorden”, men nu har Amanda Jenssen börjat avancera, Hon går från fjärde till andraplatsen med nya ”Happyland”.

Det innebär att Christer Sjögren åter är trea med ”Ge oss år tillbaka”.

Hej då Engberg

Den som fick lämna listan till fömån för E.M.D var Lotta Engberg, trots glada och säsongsanpassade ”Äntligen December”.

Men passa på att kolla in

Riktigt God Jul i förskott

Så jag vill passa på att önska er en riktigt god jul. Missa inte vår adeventskalender med Svensktoppsnostalgi från de senaste årtiondena. 

Bakom det fjärde ljuset handlar det i dag om 90-talet!

/Carolina

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista