21/2 Sanna Nielsen laddar om

Den tidigare Svensktoppsdrottningen Sanna Nielsen är åter högaktuell på Svensktoppen, som utmanare med nya "Devotion".

Men dessutom så är hon också med "Empty Room" en av de tio finalister som är kvar i tävlingen om bästa Melodifestivallåt på Svensktoppen genom tiderna. Så svarade Sanna när jag ringde för att gratta.

Sanna berättar också att hon knappt hunnit hämta sig från alla intryck under Melodifestivalen 2008, så en comeback i tävlingen lär nog dröja ett tag.

- Man ska aldrig stänga några dörrar, kommenterar hon.

Nya "Devotion"ingen ny "Empty Room"

- Nej den är ganska precis tvärtom. En riktigt glad upptempolåt, jag brukar bli så uppe i varv när jag sjunger den att jag står och klappar med själv när jag sjunger!

Omtest för Kent

För gruppen Kent blev det en omtest med senaste "Hjärta" och Andra Generationen tillsammans med Dogge Doggelito prövar nu lyckan på Svensktoppen med "Hippare Hoppare".

Veckans nykomlingar

Anders Ekborg "The Saviour" och Jill Johnson "The heat is on" blev veckans nykomlingar på nionde respektive sjätteplatsen, så det gick bra för förra veckans utmanare!

Toppstriden

Inga större överraskningar bjöds denna vecka.

Amanda Jenssen "Happyland" är kvar i topp, Erik Grönwall är tvåa med  idollåten "Higher"  och Lars Winnerbäck och Miss Li är nu treor efter 128 veckor på listan med "Om du lämnade mig nu".

Läs mer om veckans utmnare här:

Rösta och vinn festivalbiljetter

För dig som bara inte kan få nog av musiktävlingar, glöm inte att rösta om den bästa melodifestivallåten på Svensktoppen! 

Biljetter till finalen i Globen i potten! Vi kanske ses där eller i något annat  Svensktopps- eller Melodifestivalvimmel.

Följ mig gärna också på twitter, mitt användarnamn; carolinanoren.

/Carolina