1 av 2
Amanda Jenssen, Helene Sjöholm. Foto: Scanpix
2 av 2
Carolina Norén och döttrarna Adela och Olivia drog vinnaren. Foto: SR Olivia Mariette Borg

Vita och röda drottningar på Svensktoppen

Överlägsen förstaplats

Om vi börjar i nutid, så kan vi konstatera att Amanda Jenssen är vår nya Svensktoppsdrottning. Hon behåller överlägset förstaplatsen med sin ”Happyland” och det med en marginal på nästan 200 poäng till tvåan Erik Grönwall.

Jill Johnson avancerar till tredjeplatsen med ”The heat is on” och Sanna Nielsen börjar bli farlig på fjärdeplatsen med sin nya ”Devotion”.

Nykomlingar och utmanare

Vinnarna från Dansbandskampen, The Playtones, är veckans enda nykomlingar. De blir sexa med sin ”Excuse Me”.

Detta innebar att Anders Ekborg lämnade listan med ”The Saviour”.

Sjöholm laddar om

Bland veckans nya utmanare märks den forna Svensktoppsdrottningen Helen Sjöholm som nu laddar om tillsammans med Freddie Wadling i Ted Gärdestadsignerade ”I den stora sorgens famn”. Comeback att räkna med? Vi får se.

Göteborgssångerskan Caroline Larsson är också utmanare med ”Dance, dance, dance” och från Melodifestivalen erbjuder vi den här veckan gruppen Lovestoned chans till revansch med utslagna ”Thursdays”.

Fler vinnare

Efter 6 veckors röstning på webben och i Melodifestivalens tävlingsarenor runt om i Sverige har 8 000 Svensktoppslyssnare tyckt till.

Nu presenterar vi vilken låt som är den bästa Melodifestivallåten genom tiderna på Svensktoppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista