1 av 2
Kalle Moraeus & Orsa Spelmän. Foto: Kajsa Lindh
2 av 2
Vem är starkast bland utmanarna på Svensktoppen?

14/3 Kommer Kalle bli nästa långkörare?

Redan innan vi utsåg den till utmanare var det många förstå-sig-påare som utsåg den till en långkörare på Svensktoppen. Vi snackar alltså om låten ”Underbart” med Kalle Moraeus och Orsa Spelmän.

I dagens Svensktoppen testar vi den och nu är det upp till svensktoppsjuryn att tycka till, spännande.

Veckans utmanare

Bland veckans utmanare märks också en annan svensktoppsfavorit. Cajsa-Stina Åkerström, som senast toppade listan i höstas med sin ”Dagen är vaken”. Nu handlar det om låten ”Chans”.

Chans till ny revansch

Gruppen Lovestoned kan få möjlighet att komma igen den här veckan, eftersom det blev en omtest för deras melodifestivalbidrag ”Thursdays”.

Inga förändringar i topp 7

Annars måste jag säga att den sittande Svensktoppsjuryn verkar ganska nöjd med listans utseende – inga förändringar alls i topp 7. Med Amanda Jenssen som etta, Erik Grönwall tvåa och Jill Johnson på tredjeplats.

Balanserar på kanten

Förra veckan levde Lars Winnerbäck farligt när han var tia med ”Jag får liksom ingen ordning”, nu är det Jessica Andersson som balanserar farligt nära kanten med sin ”Wake Up”.

Melodifestivalen är över, men jag fortsätter ändå på begäran att twittra, följ mig gärna, användarnamnet är carolinanoren.

Vi hörs!

/Carolina

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".