10/10

En rastlös själ, en talang och en idol utmanar

Lars Winnerbäck petade inte bort sig själv, utan är nu aktuell med två låtar på listan. Winnerbäcks senaste ”Från kylan in i värmen” gick den här veckan in på åttondeplatsen.

Förra veckans utmanare, gotländska ABA och Eric Gadd fick däremot inte tillräckligt med poäng från juryn.

Bland veckans utmanare har vi en stark trio som ska slåss om en plats på Svensktoppen.

Topp sex blev faktiskt oförändrad den här veckan. Däremot tog Sanna Nielsen och "Devotion" ett oväntat kliv uppåt, från nionde till sjundeplatsen efter 33 veckor. "Svensktoppen Nästa-vinnaren" Staffan Stridsberg har börjat leva farligt efter att ha fallit ned till tiondeplatsen med sin ”Black Crow”.

Tre starka utmanare ger sig in i leken

Den här veckan har vi på Svensktoppen till exempel 25-års jubilerande Nanne Grönvall, som också är både album- och turnéaktuell.

-Om jag ska nämna något ögonblick under min karriär som betytt mycket för mig, så blir det när jag tävlat i Melodifestivalen. Framförallt med ”Håll om mig”, men även när jag vann med gruppen ”One More Time” och debuterade som soloartist med ”Avundsjuk”, berättar jubilaren.

Nya albumet ”En rastlös själ” har hon producerat själv.

-Titeln syftar naturligtvis på mig som person, att sitta och meditera är inte riktigt min grej… 

Hjärtekrosssaren Darin är också med och utmanar

Darin bidrar till kampen mellan utmanarna med låten "Lovekiller" och så gör Erik Linder ett försök med ”Du”.

-Jag har sjungit så mycket ballader, så jag tyckte att det var dags att tuffa till sig lite. Men texten är fortfarande mjuk, förklarar Erik.

Robyn behåller tredjeplatsen för nionde veckan i rad med "Dancing on my own", Jessica Andersson är fortfarande tvåa med "I did it for love" och Björn Skifs och Agnes kan nu fira 14 veckor i topp med "When you tell the world you´re mine".

Avslutningsvis; Grattis till Martin Ström som vinner en Svensktoppst-shirt för sitt namnförslag "Fejaros" till gotländska gruppen ABA. Tjejerna ville ju byta namn, och de funderar nu på Martins förslag som för övrigt är initialerna i deras efternamn istället.

Hörs igen på söndag!

/Carolina