Anna Bergendahl, Larz-Kristerz, Patrik Isaksson. Foto: Dan Hansson, Jessica Gow, Maja Suslin / Scanpix. Kollage Ronnie Ritterland Sveriges Radio
17/10

Larz-Kristerz utmanar och vill inte vara ensamma

Nu rörs det om lite i grytan på Svensktoppen. Två nykomlingar har trätt in på veckans lista. Darin och ”Lovekiller” gick in på tiondeplatsen och Nanne Grönvall och hennes ”En rastlös själ” blev högsta nykomling på femteplatsen.

Tre nya utmanare står också beredda att ta upp kampen om topplaceringarna. Däribland står till exempel Larz-Kristerz. Just nu är dansbandet aktuella med nya singeln ”Är du lika ensam som jag”.

Läs mer och lyssna på intervjun här på hemsidan:

Excentrisk stil

Larz-Kristerz som också är kända för sin excentriska stil och man kan ju fråga sig vad som kom först, kläderna eller musiken?

-Helt ärligt så var det musiken, men kläderna är viktiga för oss. Det har hänt att någon glömt sina kläder, då letar vi upp någon liknande kostym längst bak i turnébussen, avslöjar Stefan Nykvist.

Veckans utmanare

Patrik Isaksson utmanar med ”Mitt Stockholm” och Anna Bergendahl är aktuell med ”The Army”.

-"The Army" är från mitt debutalbum. I videon har jag med mig mina kompisar som får bilda en armé. Annars har jag till exempel börjat skriva nya låtar till ett uppföljaralbum och så praktiserar jag en dag i veckan på Svenska FN-förbundet, säger Anna Bergendahl till Carolina Norén.

Veckans lista

Det blev två nykomlingar på veckans lista. Darin och ”Lovekiller” gick in på tiondeplatsen och Nanne Grönvall och hennes ”En rastlös själ” blev högsta nykomling på femteplatsen.

Topp 3 är oförändrat med Agnes och Skifs kvar i topp, Jessica Andersson tvåa och Robyn behåller sin tredjeplats.

De vi säger hej då till

Förra veckans utmanare Erik Linder gick inte in på listan. Och de som föll ur denna vecka var: Kalle Moraeus och Orsa Spelmän samt ”Svensktoppen Nästa”-vinnaren Staffan Stridsberg efter 30 respektive 3 veckor på listan.

Vi hörs igen på söndag!

/Carolina

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".