1 av 2
Olle Jönsson från Lasse Stefanz är veckans Julstjärna. Foto: Sveriges Radio
2 av 2
Måns Zelmerlöw. Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
5/12

Måns jazzar och Jill Johnsson avancerar till Topp 3

4:04 min

Efter 16 veckor på tredjeplatsen har nu Robyn blivit nedknuffad av Jill Johnson som efter bara två veckor på listan avancerar till Topp 3 med sin ”Stumble and fade away”.

Hans-Erik Dyvik och Pernilla Andersson blev veckans nykomlingar med ”Jag hade en gång en båt” från nya filmen om Cornelis Vreeswijk. Förra veckans utmanare Magnus Bäcklund och Fatboy nådde däremot inte ända fram till en listplacering.

Måns Zelmerlöw satsar på storbandsjazz

Veckans nya utmanare är uteslutande hämtade från julskivhögen. Till exempel satsar Måns Zelmerlöw på storbandsjazz på sitt julalbum och med nya låten "December".

-Visst skulle jag vilja uppfattas som Frank Sinatra eller Dean Martin på scenen, men jag är inte där ännu, jag tycker att det är så kul, så jag springer runt för mycket.

Julen hägrar bland utmanarna

Sanna Nielsen föll ur listan den här veckan med "Part of me" men är med som julutmanare tillsammans med Shirley Clamp och Sonja Aldén i "Vår Jul" och Tommy Nilsson gör ett försök med "I år är julen min".

Och veckans etta? Jovisst behåller Agnes och Björn Skifs förstaplatsen även denna deras 22:a vecka med "When you tell the world you´re mine".

Grattis till vinnaren i veckans julstjärna

Grattis säger vi också till Ingeborg Gustafson i Nybro som förra veckan listade ut att den hemliga julstjärnan var Sanna Nielsen. Ledtrådarna till veckans julstjärna och även vem det är hittar du här intill under vinjetten "Julstjärnan".

Glöm inte att släcka ljusen så här i adventstider – hörs igen på söndag!

/Carolina

Fråga

Veckans julstjärna 2:a advent

Julstjärnor. Foto: Malin Hoelstad / Scanpix

Grattis till alla er som gissade rätt, visst var det Olle Jönsson från Lasse Stefanz som alltså var rätt svar till veckans Julstjärna. Vill du höra ledtrådarna igen så har du de här nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista