Petter Alexis. Foto: Janerik Henriksson
23/1 - vecka 3

Petter utmanar med Lill-Babs hitlåt

Här på Svensktoppen har det hittills gått väldigt bra för musiken från tv-programmet "Så mycket Bättre".

Plura och Di Leva ligger redan på listan och nu ger sig Petter in i leken med sin tolkning av Lill-Babs klassiska hit ”En tuff brud i lyxförpackning”.

Petter kom bra överrens med Lill-Babs

-Först hade jag tänkt att jag skulle sjunga den, men kom fram till att det ändå fick bli en rapversion och Lill-Babs gillade ju resultatet. Vi blev för övrigt också väldigt bra vänner under programmets gång, berättar Petter.

Låten "En tuff brud i lyxförpackning" var en stor hit redan 1961, men inte på Svensktoppen som ju startade först 1962.

-Det skulle vara kul att få bli först med den på Svensktoppen, konstaterar Petter.

Artister i duett

Två artister vars föräldrar också legat på Svensktoppen är Cajsa-Stina Åkerström och Jack Vreeswijk som sjunger duett i "Vår Sång".

-Vi har ofta fått frågan från andra att vi borde samarbeta, men det var först nu när jag skrev den här duetten som det blev av. Jag tycker verkligen om Jacks röst och det var roligt att få sjunga med honom, berättar Cajsa-Stina.

Omtest för Vallgren

Carl-Johan Vallgren fick en omtest för sin "Bortom den stora bron", medan förra veckans utmanare Caroline Larsson och Wizex inte nådde ända fram.

Topp 3 är oförändrad

Agnes och Skifs ligger kvar i topp. Jessica Andersson är tvåa och Lars Winnerbäck och Miss Li håller i på tredjeplatsen med "Om du lämnade mig nu".

Det börjar arta sig. Vi på Svensktoppen räknar nu till rekordartade 176 veckor för duon.

Tack för uppmärksamheten – Vi hörs igen på söndag!

/Carolina

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista