Vincent Pontare är Agnes Carlssons pojkvän och en av veckans utmanare på Svensktoppen. Foto: Maja Suslin och Fredrik Sandberg / Scanpix. Bilden är ett montage.
Carolinas veckokrönika

Pojkvännen konkurrerar med Agnes på Svensktoppen

3:34 min

Agnes och Björn Skifs har nu lyckats behålla förstaplatsen i 30 veckor med ”When you tell the world you´re mine”. Nu får de oväntad konkurrens - från Agnes Carlssons nuvarande pojkvän Vincent Pontare.

Agnes får en bulle 

Roger Pontares son Vincent Pontare är tillsammans med Agnes Carlsson. Agnes och Björn Skifs har tillsammans legat på Svensktoppen i topp i hela 30 veckor.

Nu ger sig pojkvännen in i striden om en plats på listan. Hur ska detta sluta? Men när Svensktoppen snackar med Vincent verkar han lugn som en filbunke.

-Det här ska bli spännande! Men jag tror inte att det kommer att bli någon konflikt här hemma. Jag ska köpa en bulle till Agnes och gratulera henne till framgångarna på Svensktoppen, kommenterar Vincent.

Musikintresset från pappa

Vincent som ju är son till Roger Pontare har säkert fått musikintresset från sin pappa. Men när det gäller Vincents kläd- och musikstil satsar han på popmusik med 60- och 70-talsinfluenser.

Viktigt då och viktigt nu

Albumaktuella Lustans Lakejer med Johan Kinde i förtruppen gör ett försök på listan med låten ”Det verkade så viktigt då”. En nostalgitripp att vänta utlovar sångaren som gillar när han får låta röstläget gå i moll.

-Låten handlar om saker som man tyckte var viktiga när man var yngre, men som sedan inte blir lika betydelsefulla. Min musik är ofta lite nostalgisk och jag tycker att min röst passar bäst till musik som går i moll, berättar Johan Kinde.

Dansbandet som vill att du stannar

Bland veckans utmanare märks också dansbandet Drifters är också med och utmanar med ”Stanna hos mig”.

Två nykomlingar på listan

Musiken från "Så mycket bättre" tar sig på Svensktoppen. Av de två nykomlingar Svensktoppen fick på listan den här veckan ät Petter en av dem med sin tolkning av Lill-Babs gamla klassiker.

Petter gick alltså in på tiondeplatsen med ”En tuff brud i lyxförpackning”.

Cajsa-Stina Åkerström och Jack Vreeswijk är också med och gick rakt in på femteplatsen med duetten ”Vår Sång”.

Svensktoppen säger farväl

Detta innebar dock att Jill Johnson fick lämna listan efter nio veckor med ”Stumblin´In”.

Idolvinnaren Jay Smith åker också ut efter bara tre veckor med idollåten ”Dreaming People”.

Carl-Johan Vallgren som fick en omtest förra veckan nådde dock inte ända fram till listan med sin ”Bortom den stora bron”.

På återhörande på söndag!

/Carolina

Fråga

30 år med Lustans Lakejer

Arkivfoto från 1985 Foto från konserten "Stranded all stars" i Solnahallen. Från vänster: Johan Kinde, Saile Eliasson, Anders Ericsson, Stephen Rossi, Fredrik Holmqvist ( Lustans Lakejer ), Dimitri Bodanski, Stephane Sirkis, Nicola Sirkis, Dominik Nicolas ( Indochine), Johan Ekelund och Mauro Scocco ( Ratata ) . Foto: Jan Collisjiöö / Scanpix

1978 Lustans Lakejer bildas av Peter Bergstrand och Urban Sundbaum. Johan Kinde ansluter och blir snabbt förgrundsgestalt och skriver låtarna. Svärta, moraliskt förfall och livströtthet fick sätta sin ton på budskapet.

1980 Första skivkontraktet! Bandet ger ut sin första singel "Tidens melodi/Diamanter". Ledslingan i låten är inspirerad av Bondfilmen "Diamantfeber". Med influenser från glamrock, pop och progg och sin estetiska attityd erövrar de snabbt synthscenen.

1981 Lustans Lakejer utses till Sveriges bäst klädda band av Expressen. De får också en ny bandmedlem i Tom Wolgers som sedan kom att lämna bandet igen för en karriär som fotomodell. 

1984 Lustans Lakejer testar för första gången att ge ut en skiva på engelska. "Lustavision" heter den.

1985 "Sinnenas rike" blir bandets sista skiva på 14 år, sedan splittras de.  Johan Kinde gör en del soloprojekt och ett par sporadiska liveframträdanden.

1999 kommer skivan "Åkersberga", som beskrivs som mognare och mildare.

2007 Lustans Lakejer dyker upp igen i Melodifestivalen i egenskap av Johan Kinde som framför "Allt vi en gång trodde på".

2011 26/1 - släpp för den nya plattan "Elixir".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista