1 av 3
Melodifestivalen 2011. I deltävling 1 i Luleå deltar Le Kid, Felix, Märta och Anton, Helena och Johanna med låten "Oh my god". Foto: Leif R Jansson / Scanpix
2 av 3
Felix, Märta och Anton, Helena och Johanna utgör tillsammans Le Kid. De är aktuella i Melodifestivalens första deltävling i Luleå. Här tillsammans med Carolina Norén. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
3 av 3
Le Kid tillsammans med Carolina Norén. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
Svensktoppens Melodifestivalspecial

Le Kid överdoserar på socker

"Vi vill fly verkligheten"
5:36 min

Carolina Norén förstår nästan ingenting när Le Kid ska försöka förklara vad de är. "Oh my god" vilket gäng. Det var i alla fall något med konfetti, delfiner och odiskade ugnsformar.

Det sockerspeedade femmannaband består av Felix, Märta och Anton, Helena och Johanna. Vi vet inte vad vi ska tro när de berättar att hela bandet egentligen träffades på dejtingsajt. Vad vi vet däremot är att Le Kid delltar i Melodifestivalen 2011 i första deltävlingen i Luleå med låten "Oh my god".

Svensktoppen Melodifestivalspecial med Carolina Norén

Carolina Norén leder Svensktoppens helgsatsning Melodifestivalspecial. Foto: Stina Gullander / Sveriges Radio

Svensktoppen Melodifestivalspecial har premiär söndagen den 6/2 kl 11.03-11.30 i P4.

Möt vinnarna och förlorarna, hör analyserna och åsikterna - från både proffstyckare och mannen och kvinnan på gatan.

Carolina Norén med gäster uppdaterar dig på hur du egentligen ska tänka och tycka kring årets Melodifestival.

Ordinarie Svensktoppslista sänds 11.33-12.33.

"Bevakningen av Melodifestivalen har utvecklats till en ren mediacirkus. Min ambition är att berätta sanningen bakom skandalrubriker och nakenchocker och bjuda på en nyanserad analys av vad som egentligen hände!"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".