1 av 9
Danny Saucedo och Swingfly i Melodifestivalen 2011. Foto: Janerik Hansson / Scanpix
2 av 9
Programledare Melodifestivalen 2011 - Rickard Olsson och Marie Serneholt. Foto: Janerik Henriksson / Scanpix
3 av 9
Carolina Norén och Alexander Bard på Melodifestivalen i Luleå. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
4 av 9
Melodifestival och kalas backstage efter att vinnarresultatet presenterats i Luleå. Carolina Norén med bland andra Alexander Bard och Le Kid. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
5 av 9
Dagen efter första deltävlingen i Melodifestivalen. Carolina Norén och Rickard Olsson snackar om hur det gick under gårdagen. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
6 av 9
Markus Larsson och Anders Nunsted i Luleå dagen efter första deltävlingen i Luleå och Melodifestivalen. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
7 av 9
Swingfly, Carolina Norén och Danny Saucedo i vinnarintervjun efter Melodifestivalen 2011 i Luleå. Foto: Kajsa Lindh
8 av 9
Christer Björkman i intervju med Carolina Norén. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
9 av 9
Carolina Norén och Bert Karlsson på Melodifestivalen i Luleå. Foto: Kajsa Lindh. / Sveriges Radio
Carolina Noréns blogg

Kritikerna överrens - bra tävling trots tv-strul

"Kritikerna överrens - bra tävling trots tv-strul"
2:32 min

Vilket intressant resultat det blev! Och då menar jag inte att Danny och Swingfly vann hela tävlingen igår kväll.

Bert var ju arg som vanligt, (skönt!) men i övrigt var de största kritikerna rörande överrens. Mycket märkligt!

Bert besviken på sig själv

Bert Karlsson var naturligtvis arg som vanligt, men den här gången var han arg på sig själv för att han inte hade förutsett Swingfly som vinnare.

Bert uppvisade också en ovanlig ödmjukhet genom att beklaga Dilbas sistaplacering och hoppades att den inte berodde på hans påhopp på henne i media tidigare under veckan. (Mår du bra Bert?)

Luleåborna rörande överrens

Till och med Alexander Bard var nöjd. Och när jag sent på kvällen begav mig ute på Luleås gator i hopp om att få lite karga norrländska kommentar, så var de flesta där också rörande överens om att rätt låtar gått vidare.

Kul med kisspaus

Jag är i och för sig också nöjd. Jag har under hela kvällen kunnat dricka hur mycket vatten, läsk och te som jag velat. I år var nämligen första gången sedan 1999 som jag kunnat följa en melodifestivalsändning med lyxen att kunna få gå på toaletten precis när jag vill.

Kjellman - i am coming back

De senaste 12 åren har jag ju suttit i direktsändning. Något som jag i och för sig saknar, men jag och Björn Kjellman är ju på plats i kommentatorshytten igen lagom till finalen i Globen.

Andra chansen för Jenny Silver och Pernilla Andersson

Till finalen kanske förhandstippade Jenny Silver går ändå via Andra Chansen. Hennes låt är ju av en typ som i vanliga fall inte brukar släppas in i startfältet. Något som Christer Björkman fick mycket kritik för förra året då det visade sig att den danska ABBA-doftande  ”In a moment like this”, fått nobben i Sverige och sen vann i Danmark och  placerade sig fyra i Eurovision Song Contest.

- Så hur ska Jennys placering tolkas i det sammanhanget? Att svenska folket är lite modernare än vi tror?

Pernilla Andersson får nu också försöka sig på omvägen via Andra Chansen, men i hennes fall tror jag att det kan vara bra.

Hennes låt växer och minns Jessica Anderssons omväg via Andra Chansen förra året. Jag kan ju bara tilllägga att ”I did it for love” fortfarande ligger tvåa på Svensktoppen, så här ett år senare….

Veckan i Luleå är över, dags att packa väskan och bege sig hemåt. Och den här gången är det inte rädslan för att flyga som är starkast, utan hur mina barn ska reagera när jag kommer hem.

Minigris till barnen?

Jag hade lovat dem varsin present. Kommer de att tro på mig när jag försöker förklara att det inte fanns några leksaksaffärer i Luleå? Troligtvis inte…..

Lyssna på Carolinas bloggkrönika:

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".