Förhandstippade Brolle och Carolina Norén i Göteborg inför deltävling två i Melodifestivalen. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
Melodifestivalspecial

Brolles knep - laddar inför Mellon med SMS

"Det blir farligt om man börjar analysera för mycket"
3:49 min

Brolle tävlar med en riktig kärlekslåt i Melodifestivalen. Och på lördag strax innan han drar upp på scenen är sannolikheten stor att det dras iväg ett och annat sms till väl utvalda...

Förhandstippad favorit

Brolle som är först ut i det andra startfältet i Göteborg är förhandstippad favorit efter det första genrepet. Han är smickrad men försöker att inte lägga så stor vikt vid det.

-Det är den som är bäst på lördag som får mest röster och inte den som är mest förhandstippad, säger Brolle när han intervjuas av Carolina Norén på torsdagkvällen.

Trots allt känner sig Brolle rätt lugn. Och inför Melodifestivalen i Göteborg har han försökt att inte tänka så mycket på Melodifestivalen överhuvudtaget.

-Jag har åkt skidor med hunden och spelat biljard.

Laddar som en norrlänning

Ett annat knep som Brolle tar till är att han ringer eller sms:ar något till en vän för att lugna nerverna.

-Jag brukar skriva till exempel "På måndag tar vi en filmkväll" eller något liknande.

SMS-tricket är Brolles sätt att känna att han inte kommer att tappa kontakten med vardagen.

-Får man ett svar då som, "Jajemen det gör vi". Då förstår man att det finns något större än den där treminutaren i teve och att det finns något kvar sedan när man kommer hem.

Sjunger om den sanna kärleken

Brolle bidrar med låten "Seven days and seven nights", är en låt som handlar om den sanna kärleken.

-En vecka kan vara som ett helt liv bara man är nog kär i varandra, säger Brolle till Carolina Norén i Svensktoppens Melodifestivalspecial.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".