1 av 4
Carolina Norén och sångerskan Loreen som står för veckans mest udda kreation.
2 av 4
Calle Kindbom, Kristian Wejshag, Lars "Dille" Diedricsson. Välmeriterade låtskrivare som nu är aktuella med Elisabeth Andreassens "Vaken i en dröm". Intervjuade av Carolina Norén foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
3 av 4
Carolina Norén och Babsan. Melodifestivalen. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
4 av 4
Förhandstippade Brolle och Carolina Norén i Göteborg inför deltävling två i Melodifestivalen. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
Carolina Noréns blogg

Image är ALLT i andra startfältet

"Tittarna kommer visuellt trassla in sig"
3:03 min

Många bra artister, men med svagare låtar än vi är vana vid. Fördelen med det är att artisterna dock tvingas jobba betydligt hårdare på sina nummer för att nå ut.

Carolina Noréns blogg

Jag måste erkänna att jag tycker att startfältet känns jämnsvagare än förra veckan.

Många bra artister, men med svagare låtar än vi är vana vid. Fördelen med det är att de dock tvingas jobba betydligt hårdare på sina nummer för att nå ut.

Bert Karlsson ska med upp på scenen

Sanna Nielsen ger t ex ordet löpband en helt ny innebörd i sitt nummer och Babsan utmanar den goda smaken ordentligt genom att ha med Bert Karlsson på scenen. Skarasonen får både dansa och bete sig illa, men för säkerhets skull bara på en filmskärm.

Image är andra startfältets starkaste kort

Jo, jag har hört starkare bidrag med de båda. Men båda ska också få ett stort plus för insikten om hur viktig image är.

Sanna med en helt ny ladylike stil och Babsan som en antikrist i modejämförelse med Sanna. Men båda är bra i sina roller.

Christian Walz har både ett snyggt nummer och en låt som kan funka, men möter stark konkurrens i Brolle som gör det Brolle är bäst på; nämligen att vara Brolle. Kvinnor i alla åldrar kommer att hjälpa honom direkt till finalen.

Coolast kreation i Göteborg

Veckans i mitt tycke intressantaste låt och klädval står Loreen för, hennes låt för tankarna till Björk och kläderna till ett gigantiskt, rött garnnystan. Tyvärr tror jag att tittarna visuellt kommer att trassla in sig i det och inte hitta fram till sina telefoner på lördag.

Debutanten Anniela har den otacksamma uppgiften att sjunga låten ”Elektrisk” som Linda Bengtzing tackade nej till. Och det är väl kanske just det som skiljer en debutant från en veteran om ni förstår vad jag menar.

Två artister som aldrig ger upp

The Moniker bevisar att man aldrig ska ge upp, eftersom hans låt ”Oh My God” varit inskickad tidigare och då fått nobben. Och på tal om att aldrig ge upp, så är ju Elisabeth Andreassen tillbaka i tävlingen. Detta med den tidlösa balladen ”Vaken i en dröm”, en låt som säkerligen kommer att hålla oss vakna i Svensktoppen under många veckor i vår och troligtvis finnas med i Topp 4 under deltävlingen på lördag.

Ni ser, oavsett vad som händer, The show must go on….

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".