1 av 16
Sist men inte minst. En hjälte. Sjukvårdare Jonas på plats i Göteborg på Melodifestivalen. Foto: Sveriges Radio
2 av 16
Sanna Nielsen och Brolle bjöd in Carolina Norén till sig efter att vinnarresultatet presenterats i logen med sina vänner efter att den andra deltävlingen i Göteborg är över. Foto: Carolina Norén
3 av 16
Till Globen! Kungen och drottningen av Scandinavium igår kväll - Brolle och Sanna. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
4 av 16
Brolle poppar upp en skumpa på backstage Melodifestivalen 2011 i Göteborg. Foto: Carolina Norén
5 av 16
Loreen festar i logen med sina vänner efter att den andra deltävlingen i Göteborg är över. Foto: Carolina Norén
6 av 16
Bea Szenfeld är designern bakom Loreens röda topp i Melodifestivalen i Göteborg 2011. Foto: Carolina Norén
7 av 16
Marie Serneholt fungerar utmärkt i sin programledarroll. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
8 av 16
Carolina Norén och Christer Sjögren som medverkar i veckans tävling. Foto: Sveriges Radio
9 av 16
Efterfest i skyddsrummet.
10 av 16
Babsan på backstage i sina vardagskläder och Babsan i höga klackar i Melodifestivalen i Göteborg 2011.Foto: SR/ SVT
11 av 16
Buttra Bert på Backstage! Lika arg varje vecka i Svensktoppen Melodifestvalspecial med Carolina Norén. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
12 av 16
Joachim Bergström, Rennie Mirro bild på de som sjunger signaturen till "arg Bert Karlsson" ...och Karl Dyall. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
13 av 16
Backstage träffar vi Rennie Mirro. Han är ansvarig för att regissera bidragen i Melodifestivalen. Foto:Carolina Norén / Sveriges Radio
14 av 16
Serneholt är inte sur. Carolina Norén om tv-missen i Luleå. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
15 av 16
Markus Larsson (Aftonbladet), Sveriges radios Carolina Norén och Anders Nunstedt (Expressen). Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
16 av 16
Carolina Norén och Christer Sjögren som medverkar i veckans tävling där du kan vinna ett signerat kort med Sjögren. Foto: Kajsa Lindh /Sveriges Radio
Carolina Noréns blogg

Bild och backstageblogg från Götet

Carolina Norén sammanfattar helgen i Göteborg i sin egen melodifestivalblogg.

Carolinas blogg från Göteborg

Loreen är nog hela kvällens största skräll. För visst kan man väl inte säga att Brolle och Nielsen skräller när de går visdare till final?

Men ett som är säkert är att Carolina Norén tycker lite mer en bara en aning synd om Babsan.

Läs mer här 

Jag satt tillsammans med artisterna, deras skivbolagsrepresentanter och maskotar backstage och följde tävlingen. Det var intressant att se hur respektfullt artisterna följde varandras framträdanden.

Bara Bert som var arg

Det var egentligen bara Bert Karlsson som då och då stack in någon udda kommentar, i stil med att Christian Walz "ser ut som amerikanske presidenten Abraham Lincoln" och när Elisabeth Andreassen inte gick vidare:”Nä Nä, ballader går inte hem längre”, detta trots att han hoppats mycket på henne.

Rysaren Loreen

Störst jubel utbröt bland denna lilla församlade musikelit när det visade sig att Loreen gått vidare till "Andra Chansen", då glömde de flesta sin lojalitet mot de egna artisterna. Brolle hade champagne på lut i sin loge, något som han glatt sprutade över de församlade gratulanterna utanför logen.

Överrallt sprutades det

Och det skulle visa sig att även Sanna Nielsens gäng hade förberett med champagne.

Hur ska vi då summera detta resultat? Ja, inte kan vi kalla det för en skräll att Sanna och Brolle gick vidare, det var väl ganska väntat. Skrällvarning för Loreen och en liten miniskräll för The Moniker till Andra Chansen.

Mest synd tycker jag om Babsan

Kan inte varit kul. Hon som lagt ut 20 000 kronor ur egen ficka, och dessutom sytt de mesta av kläderna själv, för att sedan drabbas av en omvänd nakenchock när dansarnas kardborrband  inte riktigt ville släppa taget när byxorna skulle slitas av.

Linköping nästa

Medan efterfesten på artisthotellet fortfarande höll på in på småtimmarna började de första lastbilarna med utrustning lämna Scandinavium och färden mot Linköping, där nästa deltävling hålls om precis en vecka.

Högre kvalitet

Förstå-sig-påarna hävdar att kvaliteten på startfältet kommer att höjas nästa vecka, och till viss del kan jag hålla med. Speciellt spännande ska det bli att se hur vår nya – och jag betonar självutnämnda – superstar, Eric Saade klarar sig. Eric som för övrigt inte längre vill bli kallad ”Manboy”, detta trots att det bara gått knappt ett år sen han slog igenom med just den låten.

Dags även för mig att packa igen för den här gången, tyvärr har jag ingen lastbil att placera mina nyinköpta kläder i (eloge till Göteborg som shoppingstad!), utan får nöja mig med den nya gröna resväskan och lite extra plastpåsar. För, det är väl innehållet som räknas inte!

/Carolina

Fråga

Ett tack...

En hjälte. Sjukvårdare Jonas på plats i Göteborg på Melodifestivalen. Foto: Sveriges Radio

Tack sjukvården: Jag vill börja med att tacka sjukvårdare Johan Hansson för en god insats vid min tillfälliga nacksmärta som uppstod efter att ha följt genrepet FÖR nära scenen.

Programledarna: Rickard Olsson och Marie Serneholt har vässat sina tonfall sedan förra veckan och driver både med sig själva och förra veckans miss när de läste upp fel resultat.

Tv-strulet: En miss som tydligen verkligen tagit skruv med tanke på hur ofta de återkommer till det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".