Carolina Noréns blogg

Linköping: Mode v/s Melodifestival

2:38 min

Linköping leder och lokalbefolkningen lever. I Carolina Noréns helt ovetenskapliga match under Melodifestivalturnén 2011 utvärderas inte bara artisternas prestation på scen.

Jaha, vad är det nu frågan om nu kan man undra... well, det rör sig om flaggor, dammiga små andrahandsbutiker och vimplar...

Carolina Noréns blogg

Jag har varit ute och testat potentialen i Linköping. Jag valde två perspektiv:

  • Melodifestivalintresset genom åren
  • Modeintresset genom åren

Resultatet av mina undersökningar är som följer: jämfört med Luleå och Göteborg märks det här i större utsträckning här att det Melodifestival på gång i helgen. Fler flaggor på gator och torg och dessutom ett helt tält för schlagerintresserade att besöka.

Hög ribba på andra hand

Vad beträffar den östgötska couturen så kan jag rapportera att secondhandutbudet fortfarande ligger på en hög nivå. Jag jämför detta med när Melodifestivalen senast var här 2008 då jag gjorde en liknande kontrollrunda på stan.

Sedan dess har det t ex tillkommit ytterligare en vintagebutik och Myrorna håller fortfarande god standard. Jag hittade nya fynd både till mig själv och mina döttrar.

Linköping leder som stad

Linköping leder därför denna helt ovetenskapliga match under Melodifestivalturnén 2011.

Ingen skada skedd

PS. För er som undrar - och kanske blev lite oroliga när jag twittrade om att jag nästan kört på en person ur lokalbefolkningen - så vill jag bara tillägga att jag nu parkerat bilen på baksidan och numer åker den shuttlebuss som går mellan hotellet och arenan.