Melodifestivalspecial

Eric Saade - glasmästarnas skräck

3:56 min

140 kilo glaskross ska regna över Saade, scenen och dansarna när den favorittippade artisten spränger sig själv i luften i Linköping. Men Saade är nervös erkänner han för Carolina Norén - för det är ett svårt nummer...

Eric Saade favorittippad i Linköping

Det blit ett regn av glaskross istället för ett regn av vatten när Eric Saade framför sitt bidrag under lördagens deltävling i Melodifestivalen i Linköping.

Dansarna börjar bakom glasrutor och så slutar det med att Saade spränger sig själv i luften.

Typ.

Numret beskriver låtens handling

Men det finns en mening. Och hela numret bygger på att beskriva vad låten egentligen handlar om, berättar Eric Saade när han träffar Carolina Norén.

-Om man vill bli bäst, då ska man ta sig dit på egen hand.

Det blir ett snyggt nummer på grund av storyn menar Eric. Och det ryktas om att i spillrorna efter framträdandet ska det gå att räkna till 140 kilo i glaskross.

-Jag är en entertainer i hjärtat, säger Saade.

Låten ska funka internationellt

Hoppas han klarar sig och att det är mödan värt. För planen är att framträdandet ska skicka Eric hela vägen till Eurovision - och Saade är ju här för att vinna som han tidigare berättar i Melodifestivalspecial.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista