1 av 4
Erik Saade och The Playtones gick direkt till finalen i Globen efter Melodifestivalens tredje deltävling i Linköping på lördagen. Foto: Stefan Jerrevång / Scanpix
2 av 4
The Playtones uppträder med "The King" under Melodifestivalens tredje deltävling i Linköping på lördagen. Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix.
3 av 4
Eric Saade kramar om programledaren Marie Serneholt sedan han gått vidare direkt till Globen under Melodifestivalens tredje deltävling i Linköping på lördagen. Foto: Stefan Jerrevång / Scanpix
4 av 4
The Playtones och Eric Saade går till final i Melodifestivalen. Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix. Montage: Sveriges Radio.
Melodifestivalspecial

Saade och Playtones till Globen

"Tro inte på allt tidningarna skriver"
7:47 min

Det blev favorittippade Eric Saade och spektakulära blåställsgänget The Playtones som gick raka vägen till final i den tredje deltävlingen i Linköping.

I vinnarintervjun avslöjar The Playtones hemligheten bakom sinna vinnarfrisyrer och en lättad Saade berättar hur han tänker ladda inför melodifestivalfinalen i Globen.

Saade och The Playtones till Globen

 är lättad som klarade sig hela vägen till final. Men han har redan siktet inställt på nästa steg för att ta sig vidare mot sitt mål.

Och för att inte låta nervositeten få grepp om honom använder han sig av ett trick som fler artister verkar använda sig av.

Även Saade har anammat trenden att helt undvika vad som skrivs i tidningarna.

-Jag läser ingenting. Det är lång väg kvar, men jag ska först ta mig an Globen, säger Saade till Carolina Norén.

Playtones har laddat genom att ta det lugnt

 har tagit det lugnt i veckan och laddat genom att koppla av och läsa scenmanus.

-Vi har pluggat kameror, tittat på film och tagit det lugnt på hotellrummet säger, Stefan Jonasson i The Playtones till Carolina Norén.

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".