1 av 5
2 av 5
En liten porslinsarmé av billig kitsch, Foto: Carolina Norén/SR
3 av 5
En pampig fasad, men vad händer egentligen på insidan av artisthotellet i Malmö? Foto: Carolina Norén/SR
4 av 5
En enmansorkester i centrala Malmö, Foto: Carolina Norén/SR
5 av 5
Uppiggande spelemansskulpturer i närheten av Stortorget i Malmö, Foto: Carolina Norén/SR
Carolina Noréns blogg

Okända nakna män på hotellrummet

Japansk kitsch, spelmän på Stortorget och nakna män i duschen på hotellet. Jag är på plats för att ta tempen på Malmö.

Och jag bär mina kritiskt granskande korrespondent-glasögon...

Carolina Noréns blogg

Har nu satt på mig mina kritiskt granskande korrespondent-glasögon och tagit tempen på Malmö. Efter en snabb shoppingtur på stan kan jag konstatera att här finns ett stort utbud av märkeskläder för den med stor plånbok, de vanliga klädeskedjorna för den med normal plånbok och ett begränsat second-hand-utbud, eller så svek mitt lokalsinne mig.

Japansk kitsch

Jag föll istället i farstun för lite japansk kitsch som jag hittade i en billighetsaffär – har nu byggt upp en egen porslinsarmé av dockor, muggar och fat. Detta innebär dock en ökad risk för att landa i ett Eric Saade-kross-crescendo på Arlanda, men det är en risk jag får ta.

Malmö får därmed högsta kitschbetyg under stundande melodifestivalturné.

Spelmanskultur på Stortorget

Vad beträffar musikutbudet på stan tycker jag att även det var tillfredsställande. Spelemanskulpturer i närheten av Stortorget muntrar upp, likaså den kreativa gatumusikanten på Södergatan som lätt skulle kunna slå vilken Lasse Stefanz-orkester som helst.

Läskigt "The Shining-hotell"

Några ord avslutningsvis om artisthotellet där vi bor. Det är stort och med en pampig fasad, men insidan döljer hemligheter av filmen ”The Shining-karaktär”.

Fick höra av en kollega att han var tvungen att byta rum fyra gånger. Först var det för kallt, sen var det för trångt och på tredje försöket stod det en naken man i duschen när han kom in.

Själv är jag bara inne på mitt andra rumsbyte, på det första rummet var toalettsitsen sönderslagen. En skitsak kan tyckas i sammanhanget, men ändock.

Tränar rumpan i alla trappor

Min tränare kommer dock bli glad när jag kommer hem när jag berättar att jag sprungit mycket i trappor. Känner nämligen att jag inte orkar en enda resa till i hotellhissen, som är utrustad med Sveriges just nu mest enerverande högtalarröst. (Lyssna gärna på ljudklippet härintill…..)

Jag summerar; Shoppa gärna, Njut av gatumusiken men var noga med hotellbokningen nästa gång ni ska besöka Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".