1 av 3
Här är ditt liv Carolina Norén... eller vänta här är ditt kylskåp. Foto: Sveriges Radio
2 av 3
Carolina Norén kämpar tappert och testar ny teknik inför packandet till Sundsvall och Andra Chansen i Melodifestivalen 2011. Foto: Sveriges Radio
3 av 3
Skam den som ger sig. Ny teknik lönar sig om man heter Carolina Norén och försöker ta sig till Sundsvall och Andra Chansen i Melodifestivalen 2011. Foto: Sveriges Radio
Carolina Noréns blogg

Mobilpanik, doftångest och packad som vanligt!

Håller på och packar för avresan till "Andra Chansen" i Sundsvall. Har precis drabbats av allvarlig hjärtklappning mitt i röran. Min två veckor gamla mobiltelefon är försvunnen!

Bestämmer mig snabbt för att boven måste vara min kriminella 4-åring...

Carolina Noréns blogg

När det bara är några timmar kvar innan man ska befinna sig på resande fot till en annan stad och dessutom behöver vara extremt nåbar är det sista man vill göra av med mobilen.

Inse då min panik när just den lilla detaljen plötsligt var puts väck försvunnen.

Beskyller barnet för brott 

Frågade först den som såg mest skyldig ut...

4-åringen har nämligen ett brottsregister sedan tidigare, i form av nycklar nedbäddade i dockvagnar eftersom "nycklar också ska ha det mysigt ibland". Hon nekade dock till alla anklagelser. Vände mig istället till min spelgalna 8-åring. Där möttes jag bara av en vuxen min med den syrliga kommentaren;

-Varför blir du så stressad över mobilen? Jag har aldrig haft mobil, och mår hur bra som helst. Du borde prova det….

(??????!!!!!)

Tack kära barn och välkomna till den nya journaliståldern där mobiltelefonen i dag är en lika viktig accessoar som pennan var en gång i tiden.

Hittar ni mig inte får ni LUKTA ER fram

Total offline har jag nu istället gett mig i kast med nästa utmaning. Välja doft. För mig lika enkelt som att välja kläder. Alltså omöjligt. Ta gärna en titt i mitt kylskåp och kom med synpunkter (för ni vet väl att det är där man bäst förvarar parfymer).

Eller ännu bättre – ring mig så jag hör var mobilen är!!!

Jag tänker ge resväskan en andra chans

Och så var det det här med övrig packning. Jag har ju alltid en ambition att i alla fall i tanken pröva begreppet "Travelling light". Inser dock att man måste vara rätt heavy för att få igen en resväska i dessa dagar, men har anammat en ny teknik som jag tror kommer funka. Jag vill nämligen gärna ge min nya resväska en "Andra Chans".

Norén tippar "Andra Chansen" i Sundsvall

På tal om det, ni kanske är mer intresserade av mina åsikter om hur det ska gå i tävlingen i Sundsvall.

Låt mig säga som så här; jag tror att det blir en riktig rysare. Dessutom helt omöjlig att tippa eftersom den avgörs genom dueller. Men tidigare år har ju visat att artisterna från den senaste deltävlingen brukar ligga bra till.

Det skulle tala för  som vill ha revanch och färgstarka.

Mannen får avgöra

Men å andra sidan är det så starka artister och låtar som tävlar så det kan sluta hur som helst. Jag låter därför veckans enda kille, sammanfatta läget just nu med sin låttitel; Oh my god!

Vad säger ni? Vem tippar ni till finalen i Globen!

Skriv en rad och berätta gärna!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".