Carolina Noréns bloggkrönika

Sveriges Television får önska sig en andra chans

..men en förutsättning är ju att röstningen fungerar
2:54 min

Andra Chansen i Sundsvall blev en riktig rysare. Oh my God vad fel jag hade tippat!

Okej! Man kan aldrig förutspå hur svenska folket röstar. Och det är också en stor del av charmen med tävlingar som Melodifestivalen...

Carolina Noréns bloggkrönika

Ja, jag summerar denna kväll med The Monikers låttitel, Oh My God! Det blev inte alls , så jag backar nu ödmjukast ut ur rummet med min basker i handen och ber om ursäkt för det. Jag borde naturligtvis vetat bättre efter mina år med Svensktoppen, det vill säga att man aldrig kan förutspå hur svenska folket röstar. Men det är ju också det som är charmen och spänningen med både Melodifestivalen och Svensktoppen som tävlingar.

Svensktoppen nästa

Sara Varga kändes väl mer trolig som finalist än The Moniker och kommer säkert att bli det här årets Jessica Andersson på Svensktoppen. Och för er som sörjer en del av de utslagna artisterna får jag trösta med att vi ju brukar ge dem en tredje chans framöver på svensktoppslistan.

SVT skulle behöva en tredje chans

En tredje chans skulle nog många på Sveriges Television också önska sig efter . Fel nummer låg ju ute under snabbrepriserna under de tre första duellerna. Detta ska inte ha påverkat slutresultatet, men det kommer nog att hänga kvar som ett frågetecken långt efter det att Eric Saade krossat sin sista glasruta i Globen.

Trovärdigheten värd sin vikt

För, är det något jag verkligen lärt mig under mina år med Svensktoppen, det är att en tävling aldrig är starkare än trovärdigheten kring röstningen.

Sluresultatet i Andra Chansen gör också att vi fått en starkt mansdominerad final. Snacket i kulisserna handlar redan nu om att det står mellan Danny och Eric Saade. Nicke Borg nämns också i sammanhanget. Det skulle väl inte vara så orättvist att skicka en kille i år, de senaste tre åren har ju kvinnorna fått representera landet.

Finaljuryn i Globen kan avslöjas i veckan

Och för er som redan nu vill börja förbereda er på finalen så kan det vara bra att veta att halva makten har tagits över av en internationell jury. I dagsläget är medlemmarna hemliga, men kommer enligt Christer Björkman att börja avslöjas under veckan.

Vem ska ge mitt ego en andra chans

Då mitt proffstyckarego den här veckan fick sig en allvarlig törn, så håller jag tills vidare tyst med mina egna spekulationer och åsikter om finalen. Men denna svacka kommer nog bara att hålla i sig så länge det tar att få igen resväskan, något som ni sen tidigare vet bara brukar ta några timmar.

Vinn en utskällning av Bert Karlsson

Medan jag gör det kan jag istället tipsa er att fundera över om att

En exklusiv förmån vi nu erbjuder Svensktoppens lyssnare, all information finns här på hemsidan.

Over and out för den här gången – Vi hörs från Stockholm i veckan!

Carolina

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".