1 av 2
2 av 2
Grattis till Tyra!
Carolina Noréns veckokrönika

Jessicas kärlekslåt slår nytt rekord

2:32 min

Jessica Andersson fortsätter att rekordtoppa Svensktoppen. "I did it for love" är nämligen den första melodifestivallåt som lyckas ligga etta på listan året efter den tävlade.

Bland veckans utmanare fortsätter vi testa artister från årets Melodifestival. Och så har vi utsett en vinnare i  som snart kan vänta ett ovanligt paket på posten.

Carolina Noréns krönika

En vecka har passerat sedan Melodifestivalens vinnare Eric Saade korades i Globen.

Nytt på listan

Den här veckan gick Love Generation in på niondeplatsen med "Dance Alone" som därmed knuffade ut CajsaStina Åkerström och Jack Vreeswijk med "Vår Sång".

Veckans utmanare

Bland veckans nya utmanare märks Christian Walz "Like Sudicide", Brolle "7 days and 7 nights" och Jenny Silver som får en tredje chans med ”Something in your eyes”.

Jenny Silver vill tillbaka

För Carolina Norén berättar Jenny Silver att hon nu ska satsa på att göra en egen skiva. Och hon gör gärna en comeback på listan. Det var ju ett tag sedan.

På senaste tiden har Jenny Silver gjort en del duetter och medverkat till exempel på nya skivan med Lustans Lakejer.

Utmanarna från förra veckan som åker ut

Förra veckans utmanare Linda Pritchard och Lasse Stefanz nådde däremot inte fram till en listplacering, detta trots en omtest för "En blick och nånting händer".

Svensktoppens vinnare i Eric Saade-tävlingen

 som vinner en signerad skiva av Eric Saade och dessutom delar av hans glaskross som jag hittade bakom scenen efter melodifestivalfinalen.

 när han vann Melodifestivalen, och Tyras slår nu in när hon får vinna dessa priser (även om en personlig träff med Eric Saade skulle slå allt annat……)

Stort tack!

Tack också till alla er andra som ville vara med och tävla, vi har sällan fått en sådan respons på en tävling!

Det märks att Eric Saade är "Popular"…..Och för er som undrar, ja vi kommer att testa honom som utmanare senare i vår här på Svensktoppen!

/Carolina

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista