Veckans utmanare

Melodifestivalartisterna testas på Svensktoppen

Bland veckans utmanare märks även denna vecka tre artister ur Melodifestivalen 2011.

Brolle, Jenny Silver och Christian Walz får nu chansen att slåss om en plats på listan.

Fråga

Utmanare med melodifestivaltema

Brolle under fredagens genrep inför finalen i svenska Melodifestivalen på Globen i Stockholm på fredagskvällen. Foto: Bertil Ericson / Scanpix

#text=4337360# 

#ljud=2883628#

Artist, låtskrivare och producent som skivdebuterade 1999. Funderade på att sluta helt med musiken för ett och ett halvt år sen, men beslöt sig istället för att göra comeback, bland annat genom att medverka i årets melodifestival där han dock blev utslagen med "Like Suicide".

#text=4337487#

#ljud=2883612#

Norrlands hårdast sprayade lugg sitter på artisten Brolle, aktuell senast som finalist i Melodifestivalen. Under den senaste tiden har han också setts i Ladies Night turnén och som Buddy Holly i musikalen med samma namn. Aktuell med "7 days and 7 nights"

#text=4319531#

#ljud=2874436#

En av de mest uppmärksammade artisterna från melodifestivalens "Andra Chansen". Jenny Silver får nu en "tredje chans" på Svensktoppen med sin "Something in your eyes".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista