1 av 5
Först på plats av radiogänget är Kris Boswell. Här är arenan i Eurovision Song Contest. Arenan 2011 i Düsseldorf. Foto: Kris Boswell / Sveriges Radio
2 av 5
Radarparet som ofta syns ute på turné när det vankas stora musikevenemang. Carolina Norén tillsammans med Björn Kjellman.
3 av 5
Kris Boswell . Foto: Micke Grönberg / Sveriges Radio
4 av 5
Och så här ser det ut på insidan... Välkommen till Eurovision Song Contest. Arenan 2011 i Düsseldorf. Foto: Kris Boswell / Sveriges Radio
5 av 5
Tvillingarna Jedward och Svensktoppens webbred Ronnie Ritterland. Foto: Jedward /RTÉ. Ronnie Ritterland / Privat.
Eurovision Song Contest

Vi rankar årets 5 bästa ESC-låtar

Kris Boswell är redan på plats i Düsseldorf och har skickat de första bilderna på Arenan. Peppa inför tävlingen med oss genom att kolla in Carolina Norén, Björn Kjellman och Kris Boswells personligen utvalda och bäst rankade, topp fem ESC-låtar.

Best of ESC enligt Boswell

1) Ungern

- Vad händer om man blandar Céline Dion, Whitney Houston anno-1987, och Kate Ryan? Jodå, Kati Wolf från Ungern. Årets i särklass bästa eurovisionsbidrag, som ekar Whitneys finaste upptempolåtar, men blir det ett "Kate Ryan" resultat i Eurovision Song Contest, dvs platt fall redan i semin? Vi är många som är rädda för det.

2) Tyskland

- Lena gör comeback med en låt ljusår från "Satellite". Den här låten låter mer som ett spår från soundtracket till tv-serien "Twin Peaks". Mörk, suggestiv, nästan hotande, och alldeles underbar. En låt man antingen hatar eller älskar. Jag tokälskar den!

3) Bosnien

- Dino Merlin är en superstjärna på Balkan sedan åttiotalet. Den här låten håller kanske inte riktigt samma nivå som vissa av hans andra hits, men den är nog en solklar finallist ändå.

4) Serbien

- Värsta sockerpillret från Serbien i år, med 60-tals doftande Nina. Full an energi och karisma, den här låten kan gå långt.

5) Estland

- Getter Jani är en av årets yngsta deltagare men det syns inte på scenen. Självsäker och med en upptempo popkaramell, många tror att hon kan ha med slutstriden att göra på finalkvällen.

Kris Boswell

Kris Boswell . Foto: Micke Grönberg / Sveriges Radio

Varje vår blir Kris Boswell ett riktigt Eurovisionfreak! Därför är han redan på plats i Düsseldorf och frestar oss här hemma med de första bilderna från arenan. Kris har jobbat på olika internationella redaktioner inom Sveriges Radio Bland andra:  #link=260746# som är SR Internationals engelska redaktion.

Björn Kjellamns topp 5 svenska ESC -låtar

1. Sol och vår - Inger Berggren 1962

2. Waterloo - ABBA 1974

3. Nygammal vals - Svante Thuresson / Lill Lindfors 1966

4. Bra Vibrationer - Kikki Danielsson 1985

5. Se på mig - Jan Johansen 1995

Carolinas topp 10 ESC

1. What about my dreams - Kati Wolf (Ungern) 2. Lipstick - Jedward (Irland)

3. Taken by a stranger - Lena (Tyskland)

4. Runnning scared - Ell/Nikki (Azerbajdzjan)

5. Ding-Dong - Dana International (Israel)

6. So Lucky - Zdob si Zdub (Moldavien)

7. Coming Home - Sjonni´s Friends (Island)

8. Da Da Dam - Paradise Oskar (Finland)

9. One Life - Glenn Vella (Malta)

10. Change - Hotel FM (Rumänien)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".