Eurovision Song Contest

"Don´t be shy, just go for it!" Amaury Vassili - oblyg ung tenor antar utmaningen

Han ser ut som en vanlig kille men det är han inte. 21-år gamla Amaury Vassili är just nu topprankad inför finalen på lördag där han tävlar för Frankrike med "Sognu".

Inte vilken kille som helst

Amaury Vassili har omskrivits som en av världens just nu mest lovade tenorer. Av en slump träffar vi honom i en hotellobby i Düsseldorf.

Och han är inte blyg... Sveriges Radio fick ett exklusivt smakprov på låten Vassili ska sjunga för Frankrike. "Sognu".

Frankrikes låt - en operaballad

Jean-Pierre Marcellesi, Julie Mille är låtskrivarna till "Sognu". Daniel Moyne, Quentin Bachelet är kompositörer. Frankrikes bidrag till Eurovision 2011 är något av en ballad. En lugn låt med klassiska inslag.

Ursäktar sin sång

Den unge tenoren sjunger gärna för oss men är hela tiden lite nervös för att någon ska bli arg på honom för att han sjunger i en hotellobby mitt på blanka dafgen.

- Förlåt, jag är så rädd för att störa folk eller att de ska bli irriterade på att jag sjunger överallt säger han.

Topprankad i The big five

Frankrike är ett av de länder som tillhör de så kallade "The Big Five" i tävlingen.  Det vill säga att de har varit garanterade en plats i finalen på lördag helt utan att behöva ta sig igenom semifinalerna.

Favoriterna redan bestämda

Frankrike, Spanien, Storbritannien samt värdlandet Tyskland, är direktkvalificerade till finalen den 14 maj 2011. Men garanterad plats i final behöver inte direkt betyda ökad chans till bättre placering.

Men det behöver inte alls vara till deras fördel enligt schlagerkommentaron Carolina Norén.

- Många som följt semifinalerna har kanske redan hittat sina favoriter och bestämt sig för hur de vill rösta, förklarar hon.

Då behöver det inte betyda att de nya bidragen från "The Big Five" som ännu inte hörts i sitt rätta sammanhang automatiskt har en bättre chans.

Här får ni i alla fall en chans att lyssna in er lite på vad ni kan vänta er av den unge tenoren Amaury Vassili i eurovisionsschlagerfinalen.

Tävlingen drar igång 21.00 nu på lördagkväll från Esprit Arena i Düsseldorf.

Hoppas ni är med oss då!