Eurovision Song Contest

Tchüss Düsseldorf tack för i år ESC

7:05 min

Carolina Norén och Ronnie Ritterland summerar schlagerveckan under Eurovision Song Contest i Düsseldorf.

Trots teknikstrul anammade vi båda två snabbt de tyska teknikernas ledord.

På söndagen träffade vi en utvilad   som visade tendenser på att förvandlas till en miniversion Bert Karlsson.

Måndag. Som goda patrioter i sammanhanget utövade vi - en av svenskarna i det ryska teamet med i täten. Alex som vi tyckte liknande Danny var av Saades stora konkurrenter under veckan. Vi tyckte dock att han behövde ett nytt namn och kan du komma på ett så kan du  tävla om och vinna en .

På tisdagen började  och semifinal ett. Vi insåg snabbt att . Men trots katastrofalt teknikkaos höll vi humöret uppe.

Onsdag var vilodag för den svenska delegationen. Då springer vi av en slump på europas yngsta och mest lovande tenor. 21-åriga  som ser ut som en vanlig kille och visar sig vara en modig sådan eftersom han antar utmaningen att i hotellobbyn.

Men Carolina Norén är orolig för Sverige. Det går dåligt på för Saade. Och Sveriges Radios kommentator skriver i sin blogg att

Torsdag och skarpt läge med den avgörande i antågande. Då anländer   till Düsseldorf direkt från en tv-inspelning. Tillsammans med Carolina ska han kommentera sändningarn och tippar Sveriges bidrag som störst chans att kamma hem det sedan Carola.

Efter att ha jagat tvillingarna Jedward hela veckan får vi äntligen en  . Bröderna sjunger en egen version av Popular och kallar Saade för både rockstjärna och MC-kille.

Semifinal två  och . Det visar sig senare att trots att vi blir framropade som sista bidrag att gå vidare till final så var Sverige det land som fick högst poäng av både folket och internationella juryn. Saade är stencool när vi träffar honom efter presskonferensen säger han i videointervjun att .

Fredag med genrep på kvällen och vilodag på dagen. Bilder på hur en sådan ser ut KOMMER. På backstage träffar vi återigen det ryska teamet som ger oss en bra bild av .

Lördag med lång sovmorgon och vi laddar inför veckans längsta kväll. Men vi har ett mission kvar. Och det är att Carolina Norén drömmer om att prova en av de moldaviska struthattarna. I artistkorridorren på väg upp till kommentatorshytterna blir  .

Finalen Vi ska just till att packa ner kamerna och ava webbjobbandet för att fokusera på sändningen. En halvtimme kvar till sändning och vi hamnar mitt i att Eric Saade och hans dansare kör .

Och det är inte bara Carolina Noréns dröm som blir sann denna kväll.

 och säger   till alla som följt honom på schlagerresan.

Fråga