1 av 2
Måns Zelmerlöw. Foto: Fredrik Persson/Scanpix.
2 av 2
Björn SKifs. Foto: Johan Ljungström/SR.

Svensktoppen 25/3

I programmet den 25/3 gratulerade vi Måns Zelmerlöw som ny etta på listan med schlagerbidraget Cara Mia.

Svante Thuresson är aktuell med ny duettplatta där han bl.a sjunger tillsammans med Titiyo, Lisa Nilsson och Plura. Svante fyllde nyss 70 år men är fortfarande sinnebilden för en ”hip” kille med jazzkänsla. Nya plattan är producerad av Pernilla Andersson som tillsammans med Svante kom till studion och berättade projektet.

Vi samtalade också med Claes af Geijerstam som är konferencier för de aktuella hyllingskonserterna till ABBA med originalmusikerna från 70 -talet. Clabbe var förresten chefstekniker vid gruppens världsturneer och är ju fortfarande i full gång, inte minst som en i ”Idoljuryn.”

Nu har ”Du är min man” med Helen Sjöholm och Benny Anderssons Orkester legat hela 142 veckor på Svensktoppen och tangerar därmed Björn Skifs rekord med ”Håll mitt hjärta”.

Det var den 5 juni 2005 som Björn Skifs blev firad med blommor och tårta i svensktoppsstudion när han slog Peter Jöbacks ”Guldet blev till sand”. Nu är Helen Sjöholm och BAO är på god väg att slå Skifs.

Hör hur det går i Svensktoppen på söndag den 1 april kl 10.33 i Sveriges Radio P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista