1 av 2
Miss Li och Lars Winnerbäck . Foto: Anders Wiklund / Stefan Jerrevång / Scanpix
2 av 2
Svante Thuresson sjunger om Stockholm och utmanar med Rom i regnet. Foto: Victor Lundberg/Scanpix
Svensktoppen

Jubileum för Winnerbäck & Miss Li

7:15 min

Den här veckan firar vi en riktig långliggare som denna vecka dessutom klättrar tre placeringar upp på listan.

Och vill du passa på att skicka en hälsning till Miss Li och Lars Winnerbäck kan du göra det i formuläret nedan:

Vad har du på hjärtat?

Och bland utmanarna har vi en trio musikveteraner. Han hade sin första Svensktoppshit för 42 år sedan och hon älskar rockabilly. Svante Thuresson och Eva Eastwood utmanar liksom Orup.

Sommarledighet för många, till exempel för Carolina Norén och under tiden tar jag, Thomas Deutgen, över programledarskapet. 

Och hur ser det ut den här veckan? Ja, oförändrat bland topp tre. Men Lars Winnerbäck och Miss Li, som den här veckan firar 200 veckors jubileum, åkte upp rejält, från en sjunde till en fjärde plats.

Och September tog en tur åt andra hållet, från en fjärde till en åttonde plats. 

Barbados och Annis Brander lyckades inte ta sig in på listan, men Orup med Huddinge, Le Kid version, kom på elfte plats och det blir därmed omtest för honom denna söndag. 

Veckans två övriga utmanare är en jazzkung och en retrodrottning och vi börjar med damerna först, det vill säga Eva Eastwood som utmanar med nya låten Lyckost. Eastwood som gått från rockabilly, till retroschlager till countryblues.

Veckans sista utmanare är jazzkungen Svante Thuresson som hade sin första Svensktoppslåt redan i slutet av 60-talet. Nu utmanar han med låten Rom i regnet från en ny platta där han bara tolkar andra artisters låtar om Stockholm. Och Svante håller med om att det gått lång tid sen den där första Svensktoppslåten.

Listan i sin helhet:

Sara Varga kvar i topp, Jessica Andersson tvåa och Martin Stenmarck trea, Lars Winnerbäck och Miss Li på plats fyra och Tove Styrke på plats fem. Sjätteplatsen innehas av Jill Johnsson och sjuan av Mohombi.

På plats åtta September, Moniker på plats nio och tiondeplatsen har Hoffmaestro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista