Veckans utmanare

Mauro utmanar Benny Anderssons orkester med "hela mitt liv"

Veckans etta tar ett allt fastare grepp och ingen av förra veckans utmanare lyckades ta sig in på Svensktoppen. Kanske bättre lycka för bl a Mauro Scocco som utmanar den här veckan. Att notera är dock att Jessica Andersson halkar ner till en fjärdeplats.

Helen Sjöholm och BAO har den här veckan 557 poäng mot Sara Varga som är tvåa med 365 poäng, avståndet blir allt större.

Och nu åker också Jessica Andersson ner en placering efter att länge legat både på andra och tredje plats. Den här söndagen är hon fyra med sin I did it for love, på den 68:e veckan. Det är istället September och Kärlekens tunga som hoppar upp på bronsplatsen.

Förra veckans utmanare Cajsastina Åkerström hamnade på en elfte plats vilket innebär omtest för ett av hennes spår från nya albumet som kom i slutet av juni. Dejtingvisa har låt nummer elva.

Mauro Scocco behöver ju ingen närmare presentation, låtskrivare, producent å även tv-kock har han förgyllt det svenska musiklivet i decennier. Hans nya album heter Musik för nyskilda och en liten seger för Scocco må möjligen vara att när albumet kom så åkte det rätt in på försäljningslistans första plats, för första gången för Mauro Scocco på 15 år!

Från det albumet utmanar "Hela mitt liv, låt nummer tolv".

Den sista utmanaren, med låt nummer tretton och Krossat varandra, heter Oskar Gyllenhammar. Han fick tidigt musiken i blodet hemma i Hudiksvall.

Listan i sin helhet:

Tove Styrke på tionde plats, Swingfly är nia och Jill Johnsson åtta. På sjundeplats Lars Winnerbäck och Miss Li och sjätteplatsen innehas av Hoffmaestro. Mohombi är veckans femma och fyra Jessica Andersson. På plats tre September och tvåa Sara Varga. Veckans etta är Benny Anderssons orkester och Helen Sjöholm.