Svensktoppen 23/10

Ett - ett i kampen mellan giganterna

3:23 min

Den här veckan fick vi en ny etta! Förra veckan gick Björn Skifs rakt in på andraplatsen. Nu avancerade han upp till toppen:

- Jag tror jag ska ta och ringa Benny och prata lite om det här...

Björn Skifs med nya ”Break the spell”. Och det innebar också 1-1 i kampen mellan giganterna BAO och Skifs.

- Nu har jag fått revansch, Benny Andersson gjorde ju att "Håll mitt hjärta" knuffades ned på rekordlistan med "Du är min man". Jag tror jag ska ta och ringa Benny och prata lite om det här...konstaterar Björn som både blev glad och lite chockad över att låten så snabbt avancerade till förstaplatsen.

- Det trodde jag faktiskt inte, men det är ett skönt kvitto på att min nya stil går hem!

Benny Andersson och Helen Sjöholm knuffades alltså ned till andraplatsen med ”En dag i sänder” och Manuel Fervenza stärker sin position som den mest framgångsrika Svensktoppen Nästa Vinnaren genom att behålla tredjeplatsen med ”The Lucky One”. Manuel nu för övrigt inne på sin fjärde vecka.

Veronica Maggio kvar på fjärdeplatsen med ”Välkommen in” och tillbaka uppe i topp 5 hittar vi Hoffamestro med ”Memories in Blue” som kliver upp från sjundeplatsen.

Bland veckans nya utmanare märks 25-års jubilerande Lena Philipsson med ”Nästa Säsong” och The Playtones med ”Target” – en låt där de överlåtit sången på forne idoldeltagaren Calle Kristiansson.

En omtest fick vi också den här veckan; Nisse Hellberg hamnade precis utanför listan och fick en ny chans med sin ”Flod av eld”.

Förra veckans utmanare Broken Door och Lisa Lövbrand är dock ute ur Svensktoppsleken för den här gången.

Och plats 6-10 ser den här veckan ut så här;

Jessica Andersson nu sexa, Lars Winerbäck och Miss Li på sjundeplatsen, Robyn upp till åttondeplatsen, Sara Varga ned till nionde och den här veckan är det Melissa Horn som lever farligt på tiondeplatsen med ”Under löven”.

Den här veckan inledde vi också vår nya serie ”På upptäcktsfärd genom Svensktoppens 50-åriga historia”. Sveriges Radios legendariske ljudtekniker Mats "Mek" Ekman guidar oss runt böand gamla Svensktoppsprylar. Den här veckan hittade vi bland annat Kent Finells gamla mikrofon....

/Carolina