Andreas Johnson tillsammans med Carolina Norén. Andreas tävlar med låten "Lovelight" i Melodifestivalen 2012 deltävling 3 i Leksand. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
1 av 2
Niklas Strömstedt och Andreas Johnson är den här veckan med och utmanar, detta under det kryptiska gruppnamnet ”Hagsätra Sport”. Foto: Kajsa Lindh / Sveriges Radio
Carolina Norén och Magnus Uggla. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
2 av 2
Carolina Norén och Magnus Uggla som går rakt in på listan med "Gör mig till din man". Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Veckans lista

Andreas Johnson om det kryptiska bandnamnet "Hagsätra sport" och Uggla in på listan

Andreas Johnson om utmanarna "Hagsätra Sport"
5:17 min

Topp 3 blev oförändrad sedan förra veckan med Björn Skifs och ”Break the spell” överst, BAO och Helen Sjöholm på andraplatsen med ”En dag i sänder” och långköraren ”I did it for love” med Jessica Andersson på tredjeplatsen.

På fjärdeplatsen fick vi däremot en nykomling; går rakt in på listan med sin nya ”Gör mig till din man”.

Det innebar att Agnes knuffades ned till femteplatsen med ”Don´t go breaking my heart” och att Manuel Fervenza fick lämna listan med ”The Lucky One”. Därmed är äventyret över för den här gången för årets Svensktoppen Nästa vinnare.

Bland veckans nya utmanare märks t ex skådespelerskan och jazzsångerskan Lisa Werlinder med ”Barfota längs Norr Mälarstrand” och countryinfluerade Rasmus Eriksson med sin ”Cowboy Superstar”.

Dessutom är Niklas Strömstedt och Andreas Johnson med och utmanar, detta under det kryptiska gruppnamnet ”Hagsätra Sport”.

- Vi är båda uppvuxna i närheten av Hagsätra. Jag spelade hockey och Niklas fotboll och det fanns en sportaffär som gällde; Hagsätra Sport! Niklas bodde dessutom i samma hus som sportaffären, så vi tyckte att det var ett bra gruppnamn! berättar Andreas Johnson.

På listans sjätteplats ligger den här veckan Veronica Maggio kvar med ”Välkommen In”, Sara Varga förvånar genom att klättra från tionde till sjunde med ”Spring för livet”, Lars Winnerbäck och Miss Li däremot kvar på åttondeplatsen liksom Hoffmaestro på nionde med ”Memories in Blue”.

Veckans djupdykning drabbar The Playtones och Calle Kristiansson, som faller från sjunde till tiondeplatsen med ”Target”.

För förra veckans utmanare Linnea Henriksson "Väldigt kär/Obegripligt ensa" och Peter Johansson "Breathe" blev det ingen listplacering.

/Carolina

Relaterat

Mer om Magnus Uggla

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".