Carolina Norén drunknar i rullband under inspelningen av serien "på upptäcktsfärd i Svensktoppens 50-åriga historia". Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Del 3

Rullbandspelaren - på upptäcktsfärd i Svensktoppens 50-åriga historia

På upptäcktsfärd i Svensktoppens 50-åriga historia del 3 - Rullband
4:31 min

Svensktoppen har kommit till del 3 i vår upptäcktsfärd genom Svensktoppens snart 50-åriga historia. Det är hög tid att reda ut den legendariska rullbandsspelarens uppgång och fall.

Och vi börjar väl med att gräva i högen av rullband rullband och åter igen rullband ...

Carolina Norén och Mats "MEK" Ekman spelar in en låt till Henrik Johansson i Bankeryd som är vinnaren i - där  från Svensktoppens tidiga historia stod på spel.

Till sin hjälp har Carolina och MEK en gammal rullbandspelare från förr och vi får se knep och trix på hur denna kunde användas och missbrukas.

Webbredaktören Ronnie Ritterland som hellre lever i framtiden än i det förflutna får äntiligen se färglatt på vitt hur teknikens utveckling fått bära frukt.

Men ovanstående historiska nedslag är inte bara ett kvitto på en tidsepisk vinning över att Sveriges Radio lämnat det gamla trassliga systemet bakom sig.

Rullbandslåtar, baklängesinspelningar och kapsylöppnare är radioskatter ur en svensktoppsmedarbetares vardag den moderna människan aldrig mer kommer att få skörda frukten av.

Just därför fortsätter vi våra nedslag i

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".