18/12

Björn Skifs firar jul som etta

6:26 min

Det blir Herr Skifs, med förnamnet Björn, som i år kan njuta vid granen som Svensktoppsetta med ”Break the spell”.

Jerry Williams närmar sig, men når inte ända fram – Cancel the wedding fortfarande tvåa och Helen Sjöholm och BAO behåller tredjeplatsen med ”En dag i sänder”.

Och så utmanar syskonparet Lili och Susi listan med en passande låt...

Tove Styrke blev förra veckans högsta nykomling när hon gick in på fjärdeplatsen med ”Call my name” – och den placeringen behåller hon den här veckan. Jessica Andersson fortfarande kvar i Topp 5 efter 85 veckor med ”I did it for love”.

Julmusik var temat även för veckans utmanare. Måns Zelmerlöw fick en omtest för sin ”Kära Vinter”. Nya bland utmanarna är Borlänges stotlheter gruppen ”Mando Diao” aktuella med ”Christmas could have been good” och så ger sig även Lili & Susie in i kampen och skivköparna i julhandeln. ”Från oss till er” heter systrarnas nya jullåt… 

- Jag har skrivit tre nya jullåtar till en samlingsskiva med olika artister. Självklart frågade jag syrran om hon inte ville vara med och sjunga på en. Sen blandade jag även in mina barn som sjunger i kören - en riktig familjelåt! berättar Susie Päivärinta.

Efter goda nyheter, lite dåliga. I alla fall om man heter Thomas Di Leva eller Gunhild Carling – de var ju med och utmanade förra veckan, men fick ingen listplacering för ”Julens Stjärna” respektive "Den bästa utav jular".

Listan i övrigt;

Veronica Maggio upp till sjätteplatsen med ”Välkommen In”, Elisas sjua med "Jag säger som det är", Hoffmaestro tappar till åttonde med ”Memories in blue” och Lars Winnerbäck och Miss Li tappar till nionde med ”Om du lämnade mig nu”. Veckans tia är Sarah Dawn Finer och Samuel Ljungblahd med ”Is anybody there”.

Nu hörs vi inte förrän tidigast på juldagen, söndag den 25:e är det nämligen dags för årets sista svensktoppslista – Till dess vill jag verkligen ta tillfället i akt att önska er alla en riktigt god jul – och får du inte vad du önskade dig i år heller,  säger jag bara – det är ett problem du delar med många av oss…..Håll ut, julklappar är som svensktoppslistorna – det kommer alltid flera….

GOOOOOD JUUUUUL

/Carolina