Deltävling 2 - Göteborg

Carolina Noréns krönika - Melodifestivalen 2012 invigningsfesten i Göteborg

3:54 min

Melodifestivalcirkusen har nått Göteborg och på invigningsfesten bjöds det som vanligt på skaldjursbuffé. Det blev en utmaning för mig, jag är lika urusel på att öppna en hummer som min egen Iphone – så jag satsade på att få artisterna att öppna upp sig istället ...

Thomas Di Leva berättade till exempel att han upplevde Melodifestivalen som att han var med i en dokusåpa av Big Brothertyp. Dessutom avslöjade han en omvänd nakenchock, han har slutat med sin tidigare favoritsysselsättning att promenera omkring naken hemma.

Ge aldrig upp säger jag till Herr Di Levas grannar, och konstaterar att det också är namnet på hans tävlingslåt. En klassisk Di Leva komposition, men med den låttiteln är han nästan dömd på förhand att hamna i Andra Chansen. Där har han ju i så fall gott sällskap av andra spejsade bröder som Sean Banan och Thorsten Flinck.

Förhandsfavoriten Ulrik Munther berättade att han självklart kommer att uppträda i keps på lördag, och det känns tryggt för jag tror att kepsen är ett starkare kort än hans låt ”Soldiers”. Och för er alla under 17 år som undrar; Ja, Ulrik är fortfarande singel.

Sonja Aldén har med sig hela familjen den här veckan, men har sett till att pojkvännen Jörgen får ta hand om nattvaket med 9-månaders-sonen Teddy. Sonja som är den enda i veckans startfält som vågar satsa på en ballad. Och ”I din himmel” kan verkligen sorteras in under rubriken ”Ballad extra allt.” 

Tjejerna i Timoteij brukar jag beskriva som fyra nyanser av Sanna Nielsen. När jag konfronterade dem med detta, protesterade de och svarade att de har Beyoncé som förebild. Jag förstod ingenting, inte heller när de berättade att de ska klä ut sig till krigarprinsessor – men det kanske klarnar framåt genrepet.

Debutanten David Lindgren såg jag först inte till, men tänkte att han kanske blivit kvar på någon semesterö. Hans låt ”Shout it out” skulle nämligen bäst kunna beskrivas som något som spelas på dansgolven på Ibiza. Uthärdlig först efter minst tio paraplydrinkar.

Och så lite fashion-news: Killarna i rockabillygruppen Top Cats körde 50-tals stil även i kläderna. Det tycker jag hedrar dem, och de kan nog bli farliga på lördag. Jag baserar detta på det faktum att The Playtones fick nästan 100 000 röster vid den här tiden förra året. Och om den publiken inte är ute och dansar på på lördag kväll, så skulle de kunna ringa killarna direkt till Globen.

Mimi Oh vill uppmärksamma 80-talet. Men jag undrar om vi upplevt samma 80-tal? Låten heter ”Det går för långsamt”, och jag minns inte alls att det lät på det sättet.

Andreas Lundstedt har fått startnummer fyra. Det hade Afro-Dite förra veckan, och om jag ska spekulera fritt så tror jag att Andreas kan gå samma öde till möttes. Helt okej låt med helt okej artist, men helt okej brukar innebära maximalt en femteplats.

Sprang också in i programledaren Gina Dirawi. Vi bytte några ord om den senaste veckans skandalrubriker efter Thorstens alltför flincka fingrar förra veckan. Gina tyckte att all uppmärksamhet var ganska sjuk med tanke på de betydligt viktigare saker som händer runt om oss i världen. Jag kan inte annat än hålla med, vad säger ni, ska vi inte ta en liten time-out för det riktiga livet ett tag. Vi hörs snart igen!