15 april

Molly Sandén in – två ut!

10 min

Den här veckan kan man se två tvära kast i listan, bland annat som ett resultat av att nykomlingen Molly Sandén kastar sig rakt in på en sjätteplats med ”Why am I crying”.

Således en in! Men två ut?

Moa Lignell rasar handlöst ned från fjärde till nionde platsen, så vilka två åker ut? Det handlar om två artister som sjunger i samma låt - Christer Sjögren och Lotta Engberg som efter tre veckor med ”Don’t let me down” hamnar på 11:e plats och med det får tacka för den här gången. Båda fortsätter sitt samarbete så vi lär nog höra ifrån dem igen.

Det gick dessvärre inte heller så bra för de två andra utmanarna, Dead by April och Elisas, som med sina 12:e- respektive 13:e-placeringar hamnade utanför listan. I toppen är det små förändringar. First Aid Kit och Timbuktu har bytt trean och tvåan, medan förstaplatsen fortfarande innehas av Lisa Miskovsky med låten ”Why start a fire”

Den här veckans utmanare:

Top Cats.

Så gjorde de det i alla fall… Gick till final i årets upplaga av Melodifestivalen. Killarna i Top Cats fick tillsammans med Torsten Flink de sista två platserna efter att ha duellerat i Andra Chansen.

Killarna i det här Värmlandsbandet kör gärna rockabilly och rock’n roll, och det får gärna vara nyproducerat. Bakom veckans utmanarlåt ”Baby Doll” står Sussie Peivärinta  och låtskrivarduon Lina & Mårten Eriksson, som bland mycket annat gjort:

  • Vinnarlåten i Idol 2007 "This moment" framförd av Marie Picasso,
  • vinnarlåten i Popstars Germany "Last man standing",
  • finallåten "Breaking the silence" framförd av The Shackles i norska X-Factor
  • samt vinnarbidraget i irländska Eurosong som sedan representerade Irland i Eurovision Song Contest 2010 "It's for you" som framfördes av Niamh Kavanagh. (1993 i Millstreet)

Laleh

Här kan man verkligen använda sig av uttrycket: många strängar på sin lyra. Konstnär, sångare, författare och skådespelare. Hon medverkade i ”Jalla jalla” 2005 och samma år kom hon ut med det mycket prisade albumet ”Laleh”. Hon är inte rädd att vidga sina vyer både själsligt och geografiskt. Kanske har det sitt ursprung i hennes egen familjs historia.

Som publik var vi många som uppskattade hennes medverkan i senaste omgången av fyrans ”Så mycket bättre” där hon tolkade sina kollegors sånger så att de fick tårar i ögonen.  På Svensktoppen utmanar hon med låten ”Some die young”

David Lindgren

Egentligen hamnade han på delad tredjeplats i årets Melodifestival, men Ulrik Munther fick fler röster av folket varför David fick nöja sig med en fjärdeplats. Han kan nog ta det, så rutinerad som han är vid det här laget. Med gedigen musikalutbildning ända från gymnasiet har han sedan fått praktisera sin musikalitet på Cabaret Lorensberg, Wallmans Salonger och musikalscener både i Sverige och ute i Europa. Just nu spelar han Thomas Ledin som ung i dennes succéshow på Rondo i Göteborg. 

Låten David Lindgren utmanar med på Svensktoppen den här veckan, ”Shout it out” är signerad Tony Nilsson som förutom Melodifestivalen också skrivit för bla Darin. Fernando Fuentes som också skrivit kunde vi se och höra bakom Eric Saade i förra årets Melodifestival och han var med i Fame Factory då det begav sig.

Allt gott och med vänlig hälsning

/ Claes Johan Larsson som vikarierar för Carolina Norén som har semester den här veckan