13/5

Nu erövrar Loreen Svensktoppen

5:32 min

Årets melodifestivalvinnare är Svensktoppens en ny listetta. Loreen gick rakt in på förstaplatsen med sin Euphoria och blir därmed den första  sedan 2009 som går rakt in på förstaplatsen.

  - Åhhhhh vad kuuul! Du vet hur jag är, jag vågar ju aldrig ta ut något i förskott! utropar Loreen när Svensktoppen ringer upp för att gratulera.

Loreen blir den första melodifestivalvinnaren sen 2009 som går rakt in på förstaplatsen. 2009 var det Malena Ernman och La Voix. För Anna Bergendahl 2010 och Eric Saade förra året blev det ingen förstaplats alls.

Att Loreen gick in på listan, innebar dock att David Lindgren fick lämna med sin ”Shout it out”.

Laleh trillade ned till andraplatsen med ”Some die young” och Amanda Jenssen till tredjeplatsen med ”Dry my soul”.

Thorsten Flinck behåller fjärdeplatsen med ”Jag reser mig igen”.

Tomas Ledin avancerar till femteplatsen med ”Den jag kunde va”, Timbuktu är nu sexa och BAO och Helen Sjöholm faller till sjunde med ”En dag i sänder”.

Starkt fall den här veckan för Lisa Miskovsky som nu är åtta – att jämföra med förra veckans tredjeplacering med ”Why start a fire”. Nedåt även för Top Cats som nu är nior med ”Baby Doll” och First Aid Kit har nu blivit ”Last Aid Kit” när de faller till tiondeplatsen med ”The Lion´s roar”.

Tre nya utmanare har vi som vanligt: Låtskrivaren och artisten Pontus Assarsson med ”She´s lifting me up”, Poodles sångare Jakob Samuel som solosatsar med ”Stars & Grace” och före detta Idolen Linnea Henriksson är aktuell med ”Alice”.

För förra veckans utmanare Peter Jöback och Europé blev det däremot ingen listplacering den här gången.

/ Carolina Norén