1 av 3
Morgontidningen på hotellet i Baku. Ett utskrivet blad med utvalda nyheter anpassade efter nation.
2 av 3
Christer Björkman, head of delegation för Sverige i Eurovision Song Contest i Baku. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
3 av 3
Loreen säger att hon måste engagera sig för att hon själv förstår vad kvinnorna går igenom. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
21 maj

Christer Björkman har inget pokeransikte

5:24 min

Christer Björkman ser väldigt nöjd ut. Och nöjd ska han vara för det är roligt att gå till jobbet när alla snackar om Loreen, Sverige och Euphorias stora chanser att vinna hela Eurovision Song Contest.

- Vad vi har i år är en ovanlig kombo, säger Björkman till Carolina Norén.

Christer Björkman har inget pokeransikte och just nu ser han väldigt nöjd ut. Och nöjd ska han vara för det är roligt att gå till jobbet när alla snackar om Loreens mystik, låtens oerhörda effektivitet, hitpotential och det udda numret.

- Vad vi har i år är en kombo av en kommersiell hit som fortfarande är konstnärlig och det är ovanligt.

Men som head of delegation för Sveriges eurovisionarmé i Baku har han också ett stort ansvar. Hur känns det som i ett land som Azerbaijan undrar Carolina Norén.

- Vi ser bara det de vill att man ska se, säger Christer Björkman.

Och inte nog med det. Enligt reglerna ska den som tävlar i Eurovision Song Contest inte beblanda sig med politik.

På Loreens schema står det klart och tydligt att hon ska göra ett besök på ett kvinnocenter under måndagen för att träffa kvinnor som engagerar sig för mänskliga rättigheter.

Hur det går med det och vad EBU tycker får du veta i nästa bloggpost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista