1 av 8
Jedward lättar från marken. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
2 av 8
Jedward har ett gott öga för sina svenska fans. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
3 av 8
Jedward bjuder in till pressträff i ett lusthus i Baku. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
4 av 8
På pressträffen närvarade internationella medier, Azerbaijans fjolårsvinnare i Eurovision Song Contest, två kaniner och ett knippe morötter. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
5 av 8
John och Edward, lite morötter, kaninerna Euro och Vision och så Sabina Babayeva som tävlar för Azerbaijan i årets Eurovision Song Contest i Baku. Foto: Ronnie Ritteland / Sveriges Radio
6 av 8
Innan Sveriges Radios fotograf fick fota Jedward fick hon själv ställa upp på att fotas tillsammans med Jedward. Av förklarliga skäl saknas bilder på detta. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
7 av 8
Jedward träffar pressen i ett lusthus. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
8 av 8
Morgon i Baku - någon sjunger på Waterline i hotellträdgården. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
21 maj

Så ska Jedward charma Sverige

2:15 min

Tvillingarna Jedward siktar in sig på favorit i repris. Målet är en ny tolvpoängare från Sverige. I strategin ingår jordgubbar, kanelbullar och Loreens födelsedag.

När Carolina Norén träffar Jedward har de precis deltagit i en pressträff för internationella medier och poserat med kaniner, morötter och Sabina Babayeva som tävlar för Azerbaijan i årets Eurovision Song Contest i Baku.

Men vad tycker tvillingarna Jedward egentligen om Loreen och Sverige:

- Vi älskar Sverige och vi tycker att Loreen är supercool. Vi springer på henne när vi äter frukost och då brukar vi äta jordgubbar. Men det coolaste med Loreen är att vi fyller år på samma dag - den 18 oktober.

Loreen - säger vi. Här är dina tvillingbröder och här är dina konkurrenter.

För vinner inte Jedward i år så tänker de komma tillbaka nästa år igen. I alla fall om man ska ta Irlands representant för kommentatorerna vid orden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista