1 av 4
Christer Björkman förklarar hur resultatet av lottningen strategiskt kan påverka Sverige. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
2 av 4
Loreen och Christer Björkman på presskonferensen. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
3 av 4
Loreen och Christer Björkman på presskonferensen. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
4 av 4
Klockan har passerat fyra på morgonen och det är fortfarande lång kö för den svenska pressen. Carolina Noréns tid är snart ute ... Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
25 maj

Lottningen viktig för Loreens chanser på lördag

5:09 min

Som överhuvud för den svenska delegationen är det Christer Björkmans mål att ta Loreen till final. När Carolina Norén träffar honom natt mot fredag har han nått halvvägs. 

Bakgrund

Under torsdagen uppstod en diplomatisk kris mellan Azerbaijan och Sverige med anledning av att Loreen träffat företrädare för kvinnors rättigheter och mänskliga rättigheter i Baku.

Christer Björkman som är Sveriges överhuvud för delegationen vill understryka skillnaden mellan Loreens privata intressen och delegationens uppdrag och förhållningsregler för att överhuvudtaget få delta i tävlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista