Loreen anländer till artisthotellet efter midnattsrepet inför finalen i Eurovision Song Contest i Baku. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
26 maj

Nytt hot mot Loreen

2:10 min

Ett nytt oväntat hot drabbar Sverige under genrepet. I natt när de internationella jurygrupperna lägger sina röster får Loreen en snöflinga i halsen och tvingas till ett kort avbrott i sången.

- Hon var klockren före och klockren efter, säger Christer Björkman till Carolina Norén på plats i Baku.

Loreens oväntade snöhosta

Det blev lite snöproblem för Sverige på scenen under nattens genrep. Under ett stick får Loreen en av flingorna i munnen och tvingas harkla sig för att få ut snöflingan och hostar till.

- Hon hade två val, antingen att svälja snöflingan eller att harkla sig och hosta för att få ut den, säger Christer Björkman på artistbussen på väg hem till hotellet.

Loreen valde det senare alternativet och på plats i Arenan i Baku kunde de som närvarade vid genrepet tydligt se och höra avbrottet i sången följt av snöhostan.

- Det är en ganska tydlig hostning, säger Björkman.

Genrepet är en viktig del av eurovisionsfinalen eftersom att det är då de internationella juyrygrupperna lägger sina röster. 

Christer Björkman säger till Carolina Norén att han tror att juryn kommer att premiera Loreens proffsighet framför att göra någon slags avdrag. 

- En sur ton hade varit värre.

I morgon avgörs finalen som sänds direkt i Sveriges Radio P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista