1 av 2
Låtskrivarna Thomas G:son och Peter Boström. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
2 av 2
Stämningsfullt när Euphoria spelas och guld och silver regnar från taket. Christer Björkman och Peter Boström håller i svenska flaggan bakom Loreen och Thomas G:son. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Backstage 04.55 (27 maj)

Euphoria kan påverka nästa års eurovisionlåtar

2:30 min

Vinnarlåten brukar smitta av sig. Men Loreens låt är en ganska vanlig låt tycker G:son och Boström som skrivit Euphoria.

Finalen i Baku slutade med att 28-åriga Loreen sopade banan med motståndet och vann överlägset med Euphoria. Låtskrivarna Thomas G:son och Peter Boström var glada men förvirrad efter vinsten.

En av låtskrivarna Thomas G:son beskriver känslan när de började förstå vad som var på gång.

 – Det kändes overkligt. Det känns fortfarande overkligt. Det gick bra i början och sedan blev det bara bättre och bättre. Vi satt som fågelholkar, säger Thomas G:son.

Peter Boström beskriver det som att det gick väldigt fort.

- Det var siffror på en skärm. Plötsligt stod vi på scenen och alla var glada.

Att just deras låt vann kan påverka nästkommande omgång eurovisionlåtar.

- Nästa år börjar kanske alla låtar med en tuta, säger G:son och skrattar.

Men nu vankas det fest för låtskrivarna.

- Nu längtar vi efter att få ansluta till resten av den svenska delgationen. Vi ska skåla i något annat än vatten innan vi går och lägger oss, säger G:son och Boström till Sveriges Radio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista