Det är Kent mot världen. Men vad säger de vars världar drabbas när Kents skiva kommer?
Veckans utmanare

Kent utmanar Svensktoppen och världen

Med 22 år på nacken väljer vi att kala Kent veteraner. Då möttes killarna av nyfikenhet, och känslan av att göra något mer väcktes. I dag är de bandet som inte gör intervjuer och kan få en hel publik att klä sig i unisona färger för deras skull.

KENT

Grammis – Pop / rock grupp
”Ung spelglädje, en modern attityd, svenska texter i charmigt kantig förpackning.”

Där har ni motiveringen till det här gängets första Grammis, och det skulle inte bli den enda. De fick den i klassen Pop/Rock grupp och året var 1996 – men redan 1990 bildades ursprunget till gruppen, då under namnet ”Jones & Giftet”.  

Med 22 år på nacken väljer vi att kala dem veteraner. Då möttes killarna av nyfikenhet, och känslan av att göra något mer väcktes. 1993 blir namnet Kent istället, och man flyttar från Eskilstuna till Stockholm. Det är nu det drar igång ordentligt.

När väl genombrottet är ett faktum sprider killarna sin musik via turnéer, bla med Cardigans till USA  1999, som följs av en för många legendarisk vinterturné i norden. Nu drygt 10 år senare har det regnat grammisar och rockbjörnar över bandet i antal som egentligen borde få dem att bära hjälm. Vi hälsar dem välkomna som utmanare på Svensktoppen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista