Kents Joakim Berg och Martin Sköld vid presskonferensen på Berns i Stockholm. Foto: Maja Suslin / SCANPIX
10/6

Kent fintar ut Flinck från listan

Glada nyheter till alla Kent-fans den här veckan – gruppen Kent blev nämligen enda nykomling, de gick in på listans tionde plats med sin ”Jag ser dig”.

Det innebar dock dåliga nyheter för alla Thorsten Flinck-fans eftersom det blev som fick göra sorti efter 5 veckor med ”Jag reser mig igen” – Vilket han alltså inte gör något mer, åtminstone inte på Svensktoppen.

 är överlägset kvar i topp med ”Euphoria”, Laleh fortfarande tvåa med ”Some die young” och Tomas Ledin behåller tredjeplatsen med ”Den jag kunde va”.

Björn Skifs fyra med ”Step right up” och även femteplatsen är sig lik sen förra veckan eftersom vi där hittar ”En dag i sänder” med Helen Sjöholm och BAO.

First Aid Kit nu på sjätteplatsen med "The lion´s roar", Amanda Jenssen sjua, Timbuktu faller till åttondeplatsen och Lisa Miskovsky ligger kvar på niondeplatsen med "Why start a fire".

Veckans nya utmanare:

Caligola – Ett nytt musikkollektiv som huvudsakligen består av medlemmar från gruppen ”Mando Diao”. Aktuella med ”Forgive, Forget”.

Bob Hund – Bob Hund har kallats för ett av Sveriges bästa liveband och har sina rötter i den svenska punkmusiken. Gruppen utmanar med ”Det regnar och brinner”.

Sonja Aldén – Populär svensktoppsartist som t ex 2007 låg 26 veckor i rad som etta med ”För att du finns”. Prövar nu lyckan med ”Våga”.

Det var allt för den här veckan! Hoppas ni får en kanonstart på sommaren och så hörs vi snart igen!!

/Carolina Norén

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".