Peter Le Marc. FOTO: Pontus Lundahl/Scanpix

Agnes avancerar, LeMarc ny på listan och Carolina tillbaka

Härligt att få vara tillbaka igen - jag har saknat Svensktoppen under min semester! Och så här ser veckans lista ut i korthet:

Laleh behåller förstaplatsen på Svensktoppen den här veckan med "Some die young", men får nu se upp eftersom Agnes fortsätter att avancera.  "One last time" har nu klättrat till andraplatsen och Tomas Ledin är tillbaka i Topp 3 med sin "Den jag kunde va".

Peter LeMarc är ny på listans tiondeplats med "Gråta som en karl" och det innebar att Timbuktu fick lämna. För förra veckans utmanare Lisa Werlinder tillsammans med Magnus Carlsson och Eric Amarillo blev det ingen listplacering.

Loreen faller till fjärdeplatsen med "Euphoria" och Helen Sjöholm och BAO hittar vi nu på femteplatsen med "En dag i sänder".

Bland veckans nya utmanare märks Idol-fyran från 2010, Linnea Henriksson som redan fått mycket uppmärksamhet för sitt debutalbum. Fem av låtarna på skivan har hon skrivit tillsammans med Orup.

- Jag hade svårt att tro att det var sant när mitt skivbolag berättade att Orup hade hört min musik och gärna ville jobba med mig, berättar Linnea som är aktuell med singeln "Lyckligare nu".

Erik Hassle är också med och utmanar med sin senaste singel "Back under water" liksom Johan Örjansson med "If I were to love you".

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".