1 av 3
Tommy Körberg och Danny Saucedo. Foto: Scanpix
2 av 3
Tommy Körberg
3 av 3

Tommy Körberg i oväntat samarbete med Danny Saucedo

5:11 min

Vem hade kunnat tro att Tommy Körberg och Danny Saucedo skulle sjunga duett? Det gör de i alla fall i veckans Svensktoppen där de utmanar med nya låten  "I can see myself in you" som låter mer musikal än pop.

- Från början var det jag som fick låten, jag är ju klassiskt skolad. Men jag ville gärna sjunga den tillsammans med någon och Tommy var ett självklart val. Vi fann varandra när vi jobbade med TV-programmet "True talent", berättar Danny ...

 Jag gillade låten och även Danny, så jag ville gärna vara med. Däremot så tyckte jag att det behövdes en bättre text, så jag ringde min kompis Björn Ulvaeus som skrev en ny, konstaterar Tommy.

Bland veckans utmanare märks även Moa Lignell med "Wahetever they do" och Peter LeMarc med den kryptiska låttiteln "En sång som ingen radio spelar".

Laleh behåller förstaplatsen med "Some die young" och Stiftelsen ligger kvar på andraplatsen med "Vart jag än går". BAO och Helen Sjöholm är inte bara gänget bakom tidernas bästa svensktoppslåt (Du är min man") utan även trea på veckans lista med "En dag i sänder".

Listan i övrigt bjöd inte på några större förändringar, bortsett från Kent som gick in som nykomlingar på tiondeplatsen med "Tänd på".

Däremot blev det ingen listplacering för Lena Philipsson som utmanade med "Världen snurrar" och Efter tre omtester är nu Terese Fredenwall ute ur tävlingen med sin "Drop the fight".

/Carolina

PS. Jag hoppas vi ses på Svensktoppens jubileumskonserter i Berwaldhallen nu i veckan! Vill du vinna biljetter till fredagens konsert så kan du vara med och tävla! Vet du vad Jessica Andersson fick som pris när hon blev Årets artist på Svensktoppen för andra året? Maila till oss! Svensktoppen@sverigesradio.se eller skicka ett vykort till: Svensktoppen, Sveriges Radio, 105 10 Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista